Ελλάδα

Τσατραφύλλιας για καιρό: Καλοκαίρι χωρίς Ιούνιο έχουμε ξαναζήσει;

Τσατραφύλλιας για καιρό: Καλοκαίρι χωρίς Ιούνιο έχουμε ξαναζήσει; Φωτογραφία: SOOC
Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σχολιάζει τις μέχρι τώρα καιρικές συνθήκες του φετινού καλοκαιριού που χαρακτηρίζεται δεόντως θερμό.

Το καλοκαίρι φέτος μπήκε δυναμικά καθώς ο Ιούνιος από τις πρώτες κιόλας μέρες του έφερε υψηλές θερμοκρασίες και ένα καύσωνα που δοκίμασε για τα καλά τις αντοχές όλων μας. Είναι γεγονός ότι οι επιστήμονες εξαρχής έκαναν λόγο πώς αναμένουν ένα θερμό καλοκαίρι καθώς η κλιματική αλλαγή φέρνει ακραίες καιρικές συνθήκες με βασικό χαρακτηριστικό την μικρή αύξηση της θερμοκρασίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια που σχολίασε μέσω Facebook πως ο φετινός Ιούνιος πρακτικά «εξαφανίστηκε», αφού οι θερμοκρασίες του ξεπερνούσαν και αυτές περασμένων ετών για τον Ιούλιο.

Δείτε την ανάρτηση του Τσατραφύλλια

Με ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει μνεία για τις φετινές καιρικές συνθήκες του Ιουνίου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι θα γράψει ιστορία με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Εξαφανίστηκε φέτος ο Ιούνιος! Καλοκαίρι χωρίς Ιούνιο έχουμε ξαναζήσει; Ο φετινός Ιούνιος είναι σίγουρο ότι θα γράψει ιστορία με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται.Μάλιστα αν ήταν Ιούλης θα ήταν πολύ πιο ζεστός από πολλούς του παρελθόντος! Σε ένα καλοκαίρι που εξελίσσεται πολύ θερμό, οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις δίνουν σήμα για περισσότερη ζέστη από το κανονικό και τους υπόλοιπους μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο ,Σεπτέμβρη)»

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/10161684767007790?ref=embed_post}