Ελλάδα

Ανατροπή με τον καιρό την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου

Ανατροπή με τον καιρό την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου
Ο καιρός την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου θα έχει δύο πρόσωπα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Κολυδά.

Ωστόσο ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση από την Τετάρτη, ενώ προβλέπονται και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, την Πέμπτη ακόμα και στα νότια ηπειρωτικά, πιθανόν μάλιστα τοπικά ισχυρές.

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, παρουσιάζει την εξέλιξη του καιρού της εβδομάδας, τονίζοντας πως η αστάθεια που έρχεται από την Πέμπτη θα φέρει κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Όπως γράφει, «από τη Δευτέρα θα υπάρξει βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων που θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά. Συνθήκες αστάθειας θα παρατηρηθούν από την Πέμπτη σ' όλα τα ηπειρωτικά με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες ενώ από πλευράς θερμοκρασιών, μετά τους 37 με 38 τοπικά στα ηπειρωτικά έως την Τρίτη, θα καταγραφεί πτωτική πορεία του υδραργύρου με επάνοδο κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή».

{https://x.com/KolydasT/status/1807366980468375837}

Για ακραίες αντιθέσεις που θα παρουσιάσει ο καιρός έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας και προειδοποιεί σχετικά.

Όπως έγραψε, ο καιρός θα παρουσιάσει τρία πρόσωπα.

Δευτέρα-Τρίτη:

Άνοδος της θερμοκρασίας με το υδράργυρο να αγγίζει τους 37-39 (ίσως και 40 τοπικά) σε Θεσσαλία,Βοιωτία,Φθιώτιδα,Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία ,Λακωνία,Μεσσηνία,Κορινθία,Αργολίδα, νότια Κρήτη. Στους 35-37 στην Αττική και στους 32-34 στη Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη -Πέμπτη:

Πτώση θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς.
Δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες και μπουρίνια με πολλούς κεραυνούς στα ηπειρωτικά.

Παρασκευή-Κυριακή:

Άνοδος της θερμοκρασίας με υποφερτή ζέστη,ηλιοφάνεια και μελτέμια μέχρι 7 μποφόρ.

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0pjyAKweuoYonosr4WaakGnReHnY7vPRpfHh6syrwuwPNi6Gr1YPZr79qJDsnFk1Rl}