Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων ξανά στα Πεύκα

Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων ξανά στα Πεύκα
Έκκληση του δήμου να κινητοποιηθούν οι αρχές για τα αγριογούρουνα.

Αγριογούρουνα εμφανίστηκαν για ακόμη μια φορά στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον δήμο το πρόβλημα είναι μεγάλο, ενώ από το 2022 έχει σταλεί επιστολή σε δικαστικούς λειτουργούς για την ασφάλεια των κατοίκων.

Σύμφωνα με τον δήμο Νεάπολης Συκεών, η περιοχή γειτνιάζει με το δάσος του Σέιχ Σου και οι ανησυχίες πολλαπλασιάζονται από το γεγονός ότι πέρυσι την περίοδο της εμφάνισης αγριογούρουνων είχαν αναφερθεί εννέα θανατώσεις σκύλων και πέντε τροχαία ατυχήματα. Μάλιστα, όπως σημειώνει το voria.gr, υπάρχουν εκτιμήσεις για ένα συνολικό πληθυσμό αγριογούρουνων, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που φτάνουν τα 9 χιλιάδες.

Ο κ. Δανιηλίδης εστιάζοντας στους κινδύνους για τους πολίτες, και ειδικά για τους εποχούμενους που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν πάνω σε αγέλες των μεγαλόσωμων τετράποδων, επαναλαμβάνει την έκκλησή του για συντονισμό των ενεργειών των συναρμόδιων υπουργείων, της περιφέρειας, των δήμων, των δασικών υπηρεσιών και των αστυνομικών αρχών για την αντιμετώπιση του φαινομένου με στόχο την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων.