Ελλάδα

Φωτιά στο Μενίδι: Στις φλόγες επιχειρήσεις πλαστικών και χαρτικών

Φωτιά στο Μενίδι: Στις φλόγες επιχειρήσεις πλαστικών και χαρτικών Φωτογραφία: Eurokinissi
Η φωτιά σε όλο το μήκος του ρέματος της Χελιδονούς έχει σβήσει.

Επιχειρήσεις με χαρτικά και πλαστικά καίγονται στην περιοχή των Αχαρνών, όπου χθες βράδυ ξέσπασε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά σε όλο το μήκος του ρέματος της Χελιδονούς έχει σβήσει.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση με τα χαρτικά καίγεται ολοσχερώς ενώ η φωτιά στην επιχείρηση με τα πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει.

6270046 1 80403

Όλο το βράδυ ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν, ενώ έπνεαν άνεμοι περίπου 5 μποφόρ, για να περιορίσουν την φωτιά η οποία ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση σε υπαίθριο χώρο ανάμεσα σε εργοστάσια κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στο Ρέμα της Χελιδονούς προκαλώντας στο πέρασμά της ζημιές σε επιχειρήσεις.

Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες με πλήθος εθελοντικών οχημάτων.

6270047 26b86

Σημειώνεται ότι δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. 

menidi_fotia2_1739a.jpg

menidi_fotia1_a9bfc.jpg

 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της φωτιά στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.