Ελλάδα

Η απίστευτη παραλία στην Πρέβεζα, που τη σκεπάζει το πράσινο - Βίντεο

Η απίστευτη παραλία στην Πρέβεζα, που τη σκεπάζει το πράσινο - Βίντεο
Ενα φυσικό ορμητήριο κοντά στην κοινότητα της Βαλανιδορράχης

Διακοπές στο άλλο... Ιόνιο, την Πρέβεζα, όπου το πράσινο συναντά το γαλάζιο. Από τις αμέτρητες επιλογές του νομού, το ταξιδιωτικό κανάλι στο YouTube Point of View GR, μέσα από τα υπέροχα πλάνα του από drone, μας φέρνει πιο κοντά σε μία ξεχωριστής ομορφιάς παραλίας: το Αλωνάκι.

Πρόκειται για φυσικό ορμητήριο κοντά στην κοινότητα της Βαλανιδορράχης και βρίσκεται στο μέσον της απόστασης μεταξύ Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

Το κύριο χαρακτηριστικό της παραλίας, εκτός από το δάσος που την περιβάλλει, είναι ο παρακείμενος βράχος που δεσπόζει. Χρησιμοποιήθηκε ως αποβατικό σημείο των Συμμαχικών στρατευμάτων κατά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα μπορεί ακόμα να δει κανείς τις στρώσεις σκυροδέματος στην παραλία, που μαρτυρούν την καίρια γεωπολιτική θέση της στο Ιόνιο πέλαγος. Αποτελεί προστατευόμενο μέρος όπου απαγορεύεται κάθε ανθρώπινη παρέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της κατασκήνωσης. Χαρακτηρίζεται επίσης για την εξαιρετική καθαρότητα του νερού και για την πυκνότητα της βλάστησης, κυρίως δέντρα και θάμνοι.

{https://www.youtube.com/watch?v=tLrd5bhTJ3w}