Ελλάδα

Καιρός: 40άρια σε 20 περιοχές σήμερα – Πού «άγγιξε» τους 42 °C το θερμόμετρο

Καιρός: 40άρια σε 20 περιοχές σήμερα – Πού «άγγιξε» τους 42 °C το θερμόμετρο Φωτογραφία: SOOC/ ARIS OIKONOMOU
Στους 35,2 βαθμούς η μέση θερμοκρασία στην Ελλάδα σήμερα, Πέμπτη. Η εξαντλητική ζέστη θα συνεχιστεί για ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.

Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα, Πέμπτη, σε 20 από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η εξαντλητική ζέστη- που σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού θα κρατήσει αρκετές ημέρες- ήταν ιδιαίτερα αισθητή και σήμερα, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, στη Σκάλα Μεσσηνίας το θερμόμετρο «φλέρταρε» με τους 42 βαθμούς Κελσίου, καθώς έφτασε στους 41,8, που αποτέλεσε τη μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία στην Ελλάδα ήταν 35,2 βαθμοί Κελσίου.

Επιπλέον, 193 από 505 ενεργούς σταθμούς του δικτύου κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών. Από αυτούς, στους 20 σταθμούς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Αιγαίο, λόγω της επικράτησης του Μελτεμιού.

Πέρα από τη Σκάλα Μεσσηνίας, όπου το θερμόμετρο έδειξε 41,8 βαθμούς, στο Δίον Πιερίας η θερμοκρασία έφτασε στους 41,4. Στο Φράγμα Πηνειού Ηλείας και στο Γυναικόκαστρο Κιλκίς η μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν 40,7 και στην Κερκίνη Σερρών 40,6 βαθμοί Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ