Ελλάδα

Καιρός: Πού έπεσε η θερμοκρασία κατά 16 βαθμούς, μέσα σε δύο ώρες

Καιρός: Πού έπεσε η θερμοκρασία κατά 16 βαθμούς, μέσα σε δύο ώρες Φωτογραφία: EPIRUSPOST
Τα παράξενα του καιρού: «βουτιά από τους 37 στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Καταιγίδα έπληξε τα Ιωάννινα σήμερα, αλλά αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση δεν είναι η αλλαγή του καιρού, αλλά η πτώση της θερμοκρασίας κατά 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις 14:00, η θερμοκρασία στον μετεωρολογικό σταθμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ήταν 37 βαθμοί Κελσίου και η σχετική υγρασία 22%.

Δύο ώρες αργότερα, στις 16:00, η θερμοκρασία ήταν 21 βαθμοί και η σχετική υγρασία 99%. «Πτώση και άνοδος 16 βαθμών και 77% αντίστοιχα, δηλαδή, μέσα σε ένα δίωρο», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Άρης Μπαρτζώκας, ομότιμος καθηγητής Μετεωρολογίας- Κλιματολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στην ίδια ανάρτηση δημοσίευσε εικόνα από τον μετεωρολογικό δορυφόρο η οποία δείχνει τις νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου «που έφεραν τη μάλλον ευπρόσδεκτη βροχή».

{https://www.facebook.com/aris.bartzokas/posts/pfbid02JXomEQk3N7DKN9qcFLAwkmUh4NG78aaDjeRYgceAq2h5BMYceq3yTrfLcmhm1zjpl}

Η καταιγίδα ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και εκτός από την έντονη βροχόπτωση υπήρξε και σποραδική χαλαζόπτωση, σύμφωνα με το epirusspost.

NETWORK