Ελλάδα

Λιποθύμησε υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων από τον καύσωνα αλλά δεν υπήρχε γιατρός

Λιποθύμησε υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων από τον καύσωνα αλλά δεν υπήρχε γιατρός Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
Καταγγελία από τον σύλλογο εργαζομένων του δήμου Αθηναίων.

Με επίσημη αναφορά τους οι εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων καταγγέλλουν ότι μία υπάλληλος λιποθύμησε από τον καύσωνα αλλά για μία ακόμα φορά δεν υπήρχε γιατρός.

Στην ίδια καταγγελία τους αναφέρουν ότι ο νοσοκόμος που ήταν επιφυλακή δεν έβρισκε όχημα του Δήμου για να μεταφέρει την υπάλληλο. Η υπάλληλος που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, εργαζόταν στο κτίριο της Αθηνάς 16 και δεν είχε την δυνατότητα τηλεργασίας, όπως αναφέρει η καταγγελία

Στην ίδια καταγγελία οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων μιλούν για ελλιπή μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του καύσωνα, για τα οποία είχαν ήδη προειδοποιήσει τη διοίκηση ενώ κάνουν λόγο για αδιαφορία από πλευρά της, καθώς ενώ ειδοποιήθηκε για το συμβάν δεν μετέβη στο σημείο. «Δεν είμαστε μετά Χριστόν προφήτες, είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ) αναφέρει:

«Είχαμε προειδοποιήσει από τον Ιούνιο με 2 έγγραφα και 2 ανακοινώσεις για τα ελλιπή μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα από τον Δήμο Αθηναίων, όσον αφορά τους εργαζόμενους του. Δυστυχώς, σήμερα υπήρξε περιστατικό λιποθυμίας συναδέλφου (με υφιστάμενα προβλήματα υγείας όπως ενημερωθήκαμε) στον εργασιακό χώρο της Αθηνάς 16 (Πλ. Καραμάνου). Κλιμάκιο του Συλλόγου βρέθηκε επιτόπου στο σημείο, η δε διοίκηση του Δήμου ήταν χαρακτηριστικά απούσα, παρόλο που ενημερώθηκε.

»Για μια ακόμη φορά φάνηκε η ανεπάρκεια των μέτρων προστασίας, καθώς ούτε γιατρός (για μια ακόμη φορά) υπήρχε, ούτε φυσικά δυνατότητα τηλεργασίας δίνεται στις ευπαθείς ομάδες και οι εργαζόμενοι με σοβαρά προβλήματα υγείας υποχρεούνται σε μετακινήσεις μέσα στον καύσωνα και εργασία σε συνθήκες ελλιπούς κλιματισμού. Ο δε νοσοκόμος που υφίσταται δεν έβρισκε όχημα του Δήμου να τον μεταφέρει στο σημείο…

»Δεν είμαστε μετά Χριστόν προφήτες, είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως. Αντίθετα με αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας προσπαθούμε να προλάβουμε τα κακώς κείμενα που πέφτουν στην αντίληψή μας. Θα πρέπει όμως να υπάρχει διάθεση συνεργασίας και από την άλλη πλευρά.

»Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα δεν λήφθηκε καμία μέριμνα επίλυσης των προβλημάτων, ενώ η Δημοτική Αρχή, γνωρίζοντας τις ελλείψεις όσον αφορά την ιατρική μέριμνα και τον κλιματισμό, εμμένει στην ακατανόητη απόφαση μη δυνατότητας παροχής τηλεργασίας για τις ευπαθείς ομάδες στο σύνολό τους, που θα αποτελούσε ένα μέτρο πρόληψης. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε κάποιον συνάδελφο για να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της Διοίκησης του Δήμου».

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02ANAYcrJ64a3wLZHofNW8vgYbvnCi6ygVXbsLfJkAvrux654akghUacmmnLs4YrWCl&id=100070468775301}