Παιδεία

Νέα Αριστερά: Ζήτημα πολιτικής ευθύνης το παράνομο «Κέντρο Μελέτης» του Καλλιάνου

Νέα Αριστερά: Ζήτημα πολιτικής ευθύνης το παράνομο «Κέντρο Μελέτης» του Καλλιάνου
Η Νέα Αριστερά ζητά την διαγραφή του αν ευσταθεί η καταγγελία για το κέντρο μελέτης που διαχειρίζεται.

«Στην περίπτωση που αποδειχθεί πως η καταγγελία ευσταθεί, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη διαγραφή του Γιάννη Καλλιάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, προασπίζοντας τη νομιμότητα και την ηθική ευθύνη που οφείλει να διέπει το πολιτικό προσωπικό της χώρας» τονίζεται σε ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο σάλος προκλήθηκε μετά την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ ότι ο βουλευτής «είναι ιδιοκτήτης παράνομου Κέντρο Μελέτης και μάλιστα όχι μόνο για Δημοτικό, αλλά και για Γυμνάσιο-Λύκειο, ώστε να αποφύγει την υπαγωγή στη νομοθεσία περί Φροντιστηρίων!». 

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει σε ανάρτησή του ότι η επιχείρησή του είναι καθ' όλα νόμιμη και απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη όλους όσοι επιχειρούν να τον αμαυρώσουν και να τον ζημιώσουν ηθικά και οικονομικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για το «Κέντρο Μελέτης» του Καλλιάνου

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα για την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, η οποία αφορά τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Καλλιάνο. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, ο βουλευτής φέρεται να είναι ιδιοκτήτης και να διαφημίζει παράνομο «Κέντρο Μελέτης» που παρέχει υπηρεσίες σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Υπενθυμίζεται πως τα «Κέντρα Μελέτης» για το Δημοτικό συνιστούν παράνομες δομές εκπαίδευσης, ενώ τα φροντιστήρια Γυμνασίου και Λυκείου απαιτούν ειδικούς ελέγχους, οι οποίοι -σύμφωνα με την καταγγελία- δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας σε πρόσφατη τοποθέτησή του στη Βουλή για το ζήτημα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, αναγνωρίζοντας το προβληματικό και παράνομο καθεστώς λειτουργίας των συγκεκριμένων κέντρων.

Λαμβάνοντας υπόψη τη βουλευτική ιδιότητα του κ. Καλλιάνου, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ο ίδιος άμεσα και δημόσια. Στην περίπτωση που αποδειχθεί πως η καταγγελία ευσταθεί, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, προασπίζοντας τη νομιμότητα και την ηθική ευθύνη που οφείλει να διέπει το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

NETWORK