Ελλάδα

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 59χρονη για εξαπάτηση ηλικιωμένης

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 59χρονη για εξαπάτηση ηλικιωμένης Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Η γυναίκα συνελήφθη την ώρα που πήγαινε να πάρει τα χρήματα στο σημείο που της είχε υποδείξει η 85χρονη.

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη μία 59χρονη την ώρα που πήγαινε να παραλάβει τα χρήματα που της είχε αφήσει μία ηλικιωμένη, την οποία εξαπάτησε τηλεφωνικά. Μαζί της συνελήφθη και ο 63χρονος συνεργός της.

Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας από ομάδα ΔΙΑΣ και μέλη της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς. Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για απάτες κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα.

Πώς εξαπάτησαν την ηλικιωμένη

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με 85χρονη και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, ζήτησαν συγκεκριμένο ποσό με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο προκάλεσε ατύχημα. Η 85χρονη στη συνέχεια έφτασε σε προσυμφωνημένη συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας για να παραδώσει τα χρήματα. Τα έβαλε μέσα σε γλάστρα σε καθορισμένο σημείο.

Οι κινήσεις της έγιναν αντιληπτές από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο για να διερευνήσουν τη δράση της 59χρονης, καθώς όπως διαπιστώθηκε, τον Μάιο είχε αποσπάσει από άλλη ηλικιωμένη με παρόμοιο τρόπο χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν για τη συνάντηση και συνέλαβαν την 59χρονη. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε, αργότερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και ο 63χρονος συνεργός της. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, ρούχα και αξεσουάρ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.