Ελλάδα

Στη φυλακή η 16χρονη που μαχαίρωσε 19χρονη στον Πειραιά

Στη φυλακή η 16χρονη που μαχαίρωσε 19χρονη στον Πειραιά Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 20χρονος που κατηγορείται ως συνεργός στην επίθεση στον Πειραιά.

Προφυλακίζεται, μετά την απολογία της, η 16χρονη που μαχαίρωσε τη 19χρονη έξω από μπαρ στον Πειραιά.

Μετά την απόφαση για προφυλάκισή της σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, η 16χρονη επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα στο Ρέντη, όπου κρατείται μέχρι να γίνει η μεταγωγή της.

Σε ό,τι αφορά στον 20χρονο που κατηγορείται ως συνεργός της της 16χρονης στην επίθεση στον Πειραιά, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από χώρα. Θα πρέπει να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα, ενώ δεν επιτρέπεται να προσεγγίζει και συναναστρέφεται τη 19χρονη που ήταν το θύμα της επίθεσης στον Πειραιά.

Το χρονικό της επίθεσης στον Πειραιά

Η επίθεση σε βάρος της 19χρονης έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, έξω από μπαρ στον Πειραιά.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι τουλάχιστον 10 αγόρια και κορίτσια είχαν περικυκλώσει τη 19χρονη. Η 16χρονη άρχισε να τη μαχαιρώνει και το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος.

Ο 20χρονος που κατηγορείται επίσης για την επίθεση παρακολουθούσε τα όσα συνέβαιναν ατάραχος. Στη συνέχεια σήκωσε το μαχαίρι από το έδαφος και οι δυο τους τράπηκαν σε φυγή.

Η 19χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα χτυπήματα που δέχθηκε προκάλεσαν δύο σοβαρά νύσσοντα τραύματα στον κορμό της, τα οποία έχρηζαν άμεσης χειρουργικής επέμβασης καθόσον επλήγησαν ζωτικά οργάνά της.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews ο 20χρονος είχε συλληφθεί για τα επεισόδια στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από φωτοβολίδα.