Ελλάδα

Μεγάλη ανησυχία για την φωτιά στο όρος Πάικο

Μεγάλη ανησυχία για την φωτιά στο όρος Πάικο
Η ανάρτηση του Θοδωρή Γιάνναρου για την μεγάλη φωτιά στην Πέλλα και το όρος Πάικο.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στο όρος Πάικο, στην Πέλλα. Όπως σημειώνει ο Θοδωρή Γιάνναρου, εντεταλμένος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η φωτιά στο όρος Πάικο μόνο ανησυχία προκαλεί και αυτό καθώς «η ένταση με την οποία αποτυπώνεται η φωτιά να καίει είναι εντυπωσιακή με δεδομένο ότι είναι νύχτα (τυπικά η ένταση της φωτιάς πέφτει τη νύχτα λόγω πτώσης της θερμοκρασίας και ανάκαμψης της υγρασίας)».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανάρτηση για την φωτιά στο όρος Πάικο

Η παρακάτω εικόνα από τη δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίτερα απόψε, πιθανότατα από κεραυνό κατά τη διάρκεια ξηρής καταιγίδας, στο όρος Πάικο (ν. Πέλλας) μόνο ανησυχία προκαλεί.

Ανησυχία διότι ανεξάρτητα από την τελική κατάληξη του συμβάντος, η ένταση με την οποία αποτυπώνεται η φωτιά να καίει είναι εντυπωσιακή με δεδομένο ότι είναι νύχτα (τυπικά η ένταση της φωτιάς πέφτει τη νύχτα λόγω πτώσης της θερμοκρασίας και ανάκαμψης της υγρασίας).

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο εκδηλώνεται η φωτιά σήμερα έχει αλλάξει και μοιραία αλλάζει και η συμπεριφορά της, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

{https://www.facebook.com/tmgiannaros/posts/pfbid02PZ5HXH1yioKafQdtwhPqwGVG5xzGrBfqEBVEx5D3FRuGx2G1XwG2HTB5cSEc68MMl}

Η ανάρτηση από το Forecast Weather Greece

Δύο μεγάλες φωτιές αυτήν την στιγμή στο Πάικο και στον κάμπο προς Σκύδρα όπως φαίνεται από Νάουσα. 

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/pfbid02MVGf9iS7TViycAdbZf9bEvwL2mgoQavN6s8MM9AwtKaGPuN1Rzu5Wgvf9QDce2kMl}