Πολιτική

«Κόλπο» με φανερή ψηφοφορία ετοιμάζει ο Κασσελάκης - Που αποσκοπεί

«Κόλπο» με φανερή ψηφοφορία ετοιμάζει ο Κασσελάκης - Που αποσκοπεί Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
Όλες οι τελευταίες πληροφορίες λίγο πριν την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών… επί της διαδικασίας κινδυνεύει να μετατραπεί η αυριανή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες πως η πλευρά Κασσελάκη θα ζητήσει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και θα πρέπει να γίνει με ονομαστική ψηφοφορία.

Μια τέτοια κίνηση αποτελεί casus belli για τους διαφωνούντες, καθώς πάντοτε -ειδικά στα κόμματα της Αριστεράς- οι ψηφοφορίες που αφορούν σε πρόσωπα, πολλώ δε μάλλον στο πρόσωπο του ίδιου του αρχηγού του κόμματος, γίνονται με κάλπη, προκειμένου όλοι να ψηφίσουν άφοβα κατά συνείδηση.

Εφόσον υιοθετηθεί αυτή η γραμμή για φανερή ψηφοφορία, θεωρείται γραμμή ήττας από τους «87» και πως πρόθεση είναι η αποτροπή διαρροών από μια διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας, ειδικά στις τάξεις των μελών της ΚΕ που είναι και επαγγελματικά μέλη, δηλαδή μισθοδοτούνται από το κόμμα.

Το ενδεχόμενο πάντως η ηγεσία να επιμείνει σε φανερή ονομαστική ψηφοφορία μπορεί και να επισπεύσει τις διαδικασίες διάσπασης, καθώς θεωρείται βέβαιο πως πολλά μέλη της ΚΕ θα αποχωρήσουν, καταγγέλλοντας τη μεθόδευση και η πρόταση μομφής θα μείνει στον αέρα. Δεν είναι λίγοι στην Κουμουνδούρου που πιστεύουν πως αυτός ακριβώς είναι και ο απώτερος στόχος μιας τέτοιας πρωτοβουλίας…