Ελλάδα

«Άλλος Άνθρωπος»: Για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα κατηγορείται ο Πολυχρονόπουλος

«Άλλος Άνθρωπος»: Για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα κατηγορείται ο Πολυχρονόπουλος Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Η οργάνωση φέρεται να είχε 600.000 ευρώ έσοδα από φιλανθρωπίες, τα οποία ο Πολυχρονόπουλος διοχέτευε σε τέσσερις λογαριασμούς που ανήκαν στο γαμπρό του και τη μητέρα του.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, της μητέρας του και του γαμπρού του.

Οι τρεις κατηγορούμενοι έδωσαν το προηγούμενο διάστημα ανωμοτί εξηγησεις στην Οικονομική Αστυνομια για τα ευρήματα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τα οποία ο Πολυχρονόπουλος διοχέτευε μεγάλα χρηματικά ποσά από δωρεές στην κοινωνική οργάνωση σε παικτικους στοιχηματικους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το πόρισμα των αρχών, την περίοδο 2020-2023 η οργάνωση φέρεται να είχε 600.000 ευρώ έσοδα από φιλανθρωπίες, τα οποία διοχέτευε σε τέσσερις λογαριασμούς που ανήκαν στο γαμπρό του και τη μητέρα του. Τα χρήματα αυτά βάσει του αποδεικτικού υλικού, φέρεται να κατέληγαν στον ίδιο τα οποία «έπαιζε» στον ηλεκτρονικό τζόγο.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν το επόμενο διάστημα οι τρεις εμπλεκόμενοι. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος από την πρωτη στιγμή τηρεί αρνητική στάση, λέγοντας ότι τα χρήματα δόθηκαν για τη σίτιση των απόρων και την κάλυψη των αναγκών τους.