Ελλάδα

«Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών στη Μύκονο: Το ροζ μενού, το delivery και η... ελάχιστη κατανάλωση

«Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών στη Μύκονο: Το ροζ μενού, το delivery και η... ελάχιστη κατανάλωση Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στη Μύκονο

Παραγγελίες μέσω... γουάτς απ δεχόταν το κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στη Μύκονο, ενώ διένεμε στους πελάτες του και... μενού, χρώματος ροζ. Mάλιστα, είχε και.. ελάχιστη κατανάλωση 300 ευρώ για παραγγελίες που γίνονταν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα!

menu 0f319

Οι παραγγελίες, το delivery, η 26χρονη συνοδός και το περίεργο κουτί

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., ένας 40χρονος, ο οποίος πρόκειται για το αρχηγικό μέλος, συντόνιζε τις πωλήσεις ναρκωτικών από την οικία-καβάτζα, πραγματοποιώντας με τους υποψήφιους αγοραστές τις απαραίτητες επικοινωνίες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών αναφορικά με τις λεπτομέρειες τις «παραγγελίας», διαθέτοντας και σχετικό τιμοκατάλογο, ανά είδος ναρκωτικών ουσιών, ενώ ταυτόχρονα συγκέντρωνε τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.

narkotika mykonos 92d4a

Ενας 37χρονος, o οποίος πρόκειται για το βασικό μέλος της οργάνωσης και ήταν επιφορτισμένος με παράδοση των ναρκωτικών ουσιών με τη μέθοδο του «delivery» και φρόντιζε για την απόκρυψη του, οι συναντήσεις, να πραγματοποιούνται σε πολυσύχναστα μέρη.

Μία 26χρονη, η οποία ήταν ο λόγος της νόμιμης παραμονής των άλλων μελών λόγω της εργασίας της και ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη συνοδού στο βασικό μέλος της οργάνωσης προκειμένου να ελαχιστοποιούν την πιθανότητα εντοπισμού τους από τις Αρχές.

kouti d17fa

Χαρακτηριστικό της ευρηματικότητας τους, προκειμένου να επιτυγχάνουν με ασφάλεια τον σκοπό τους, ήταν η δημιουργία ενός κουτιού που προσομοίαζε με εξάρτημα αυτοκινήτου, στο οποίο απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες, δυσχεραίνοντας με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών σε περίπτωση ελέγχου.

<iframe
allow="fullscreen; accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; payment"
allowfullscreen
frameborder="0"
scrolling="no"

referrerpolicy="unsafe-url"
src="https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599y14juihe6ly&playlistId=v-d32jzxlm0u6h"
></iframe>