Ελλάδα

Καλλιάνος: Σαββατοκύριακο δύο όψεων με ηλιοφάνεια, ζέστη και...μπόρες

Καλλιάνος: Σαββατοκύριακο δύο όψεων με ηλιοφάνεια, ζέστη και...μπόρες Φωτογραφία: INTIME
Πού αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες και πού αναμένονται μπόρες

Το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου ο καιρός μας επιφυλάσσει έντονη ζέστη αλλά και μπόρες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου μας περιμένει ένα ζεστό θερμοκρασιακά διήμερο που εκτός από ηλιοφάνεια θα έχει νεφώσεις αλλά και πρόσκαιρες μπόρες.

Ας δούμε αναλυτικά το πώς θα κινηθεί καιρικά το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 37-38 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 38-40 στα βόρεια, στους 38 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 33-36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο νοτιάδες όπου θα φτάσουν τα 5 μποφόρ τοπικά.

Πού θα δούμε μπόρες

Όπως τονίζει στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις. Ως αποτέλεσμα, θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή θα υπάρξει αποκλιμάκωση του κύματος ζέστης. Στα ορεινά τμήματα θα σημειωθούν μπόρες. Τη Δευτέρα δεν αναμένονται βροχοπτώσεις.