Ελλάδα

Κορυφώνεται η έξοδος του Αυγούστου: Ανοδος της θερμοκρασίας, αλλά ξεχάστε καύσωνα - Έρχονται μπόρες

Κορυφώνεται η έξοδος του Αυγούστου: Ανοδος της θερμοκρασίας, αλλά ξεχάστε καύσωνα - Έρχονται μπόρες
Οι εκδρομείς του Αυγούστου αφήνουν πίσω τους... τον καύσωνα

Οπου φύγει - φύγει για τους εκδρομείς του Αυγούστου, που ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με γεμάτες βαλίτσες και... διχασμένο καιρό.

Από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής ήταν αυξημένη, όπως και στους δρόμους που οδηγούν σε αυτά, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Οι Κυκλάδες αποτελούν και φέτος την πιο δημοφιλή επιλογή για την πλειοψηφία των αδειούχων και τα πλοία προς αυτούς τους προορισμούς αναχωρούν με υψηλές πληρότητες. Πολλοί, όμως, είναι και όσοι επέλεξαν για φέτος  Αργοσαρωνικό.

{https://www.youtube.com/watch?v=OsN1jSL5uF8}

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Λιμενικό τον Ιούλιο αναχώρησαν 1.400.000 επιβάτες εκ των οποίων οι 400 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η πληρότητα άγγιξε το 100% ενώ σε σύγκριση με πέρσι έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια κατά 13%.

Πολλοί είναι οι φοιτητές και οι μαθητές που μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις επέλεξαν την Πάρο και την Αντίπαρο ως καλοκαιρινό προορισμό.

Ερχονται μπόρες!

Οι πρώτοι εκδρομείς του Αυγούστου πάντως φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν τις διακοπές τους με χαμηλότερες θερμοκρασίες (ακόμη και μπόρες) από αυτές που βίωσαν τον Ιούλιο στο κλεινόν άστυ. 

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, έντονη θα είναι η ζέστη το Σάββατο, ωστόσο αρκετές θα είναι οι μπόρες την Κυριακή.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα δημιουργούν κανένα πρόβλημα στα πελάγη και τα ταξίδια θα γίνονται υπό ιδανικές συνθήκες.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς, έως 34 με 36 στα νησιά μας.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 26 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη είναι πιθανές μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.

Την Κυριακή αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι σε ορεινές ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 38 βαθμούς.