Ελλάδα

Πέθανε η ενδυματολόγος Έβελυν Σιούπη

Πέθανε η ενδυματολόγος Έβελυν Σιούπη Φωτογραφία: FACEBOOK
Στο σίριαλ «Το δις εξαμαρτείν», άρχισε να συνεργάζεται με τους Ρέππα- Παπαθαναίου δημιουργώντας τη μοναδική περσόνα της Γιολάντας Ραγιά, που υποδύθηκε υποδειγματικά η Ντίνα Κώνστα.

Πέθανε η Έβελυν Σιούπη μία εκ των διασημότερων ενδυματολόγων στην ελληνική τηλεόραση και το θέατρο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατο της.

Ο Χάρης Ρώμας έσπευσε ωστόσο να την αποχαιρετίσει. «Η σκηνογράφος και κυρίως ενδυματολόγος Έβελυν Σιούπη ήταν μία μεγάλη καλλιτέχνης με την έννοια του ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποιος παρόμοιος σε έμπνευση και αισθητική. Και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει και στο μέλλον. Της έλεγα πάντα ότι εφηύρε και εκπροσωπεί τον «Υπαρκτό Σουρεαλισμό»! Στη διάρκεια της συνεργασίας μας ζήσαμε έντονες και εκρηκτικές στιγμές όμως αυτό που έμεινε στο τέλος ξεκάθαρο ήταν ο αμοιβαίος σεβασμός και η αξιοπρέπεια. Άλλωστε έτσι ήταν η Έβελυν: Έντονη, εκρηκτική και απόλυτα αξιοπρεπής! Φεύγει δυστυχώς νωρίς και πραγματικά εύχομαι ολόψυχα ο αγαπημένος της γιός, Δημήτρης, να τιμά πάντα την μνήμη της. Και εγώ θα την θυμάμαι, πάντως…» έγραψε ο Χάρης Ρώμας.

{https://www.facebook.com/haris.romas.3/posts/pfbid0Rw8Ks5cavV2bcr6JkdAphCrSYDHVMQqt95SHsRcWsNrrzvprtJr3pySBWjwqouixl}

Ανάρτηση για τον θάνατο της Έβελυν Σιούπη έκανε και ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Αντίο στην γλυκιά Έβελυν Σιούπη, αυτό το πολυτάλαντο πολυβραβευμένο κορίτσι, που με ό,τι καταπιάστηκε το έκανε με μεγάλη επιτυχία και με τεράστια αγάπη για τους ηθοποιούς. Μόνο καλά θα έχουμε να θυμόμαστε από αυτό το ευγενικό πλάσμα όσοι συνεργαστήκαμε μαζί της και όσοι γνωρίσαμε το αδαμάντινο του χαρακτήρα της...Καλό ταξίδι αγαπημένη μας...».

{https://www.instagram.com/p/C-SsQbXIjuL/?utm_source=ig_embed&ig_rid=0d761ba5-cefa-43cf-84a0-8acd2a95a01d}

Ποια ήταν η Έβελυν Σιούπη

Η Έβελυν Σιούπη ξεκίνησε ως σχεδιάστρια μόδας συμμετέχοντας στις Μπιενάλε νέων δημιουργών του 1986, 1987 και 2002. Στο σίριαλ «Το δις εξαμαρτείν», άρχισε να συνεργάζεται με τους Ρέππα- Παπαθαναίου δημιουργώντας τη μοναδική περσόνα της Γιολάντας Ραγιά, που υποδύθηκε υποδειγματικά η Ντίνα Κώνστα.

Επανέλαβε την επιτυχία και στην Ντένη Μαρκορά, στους «Δύο ξένους» των Ρήγα- Αποστόλου.

Στη συνέχεια ανέλαβε το «Ντόλτσε βίτα» με την Άννα Παναγιωτοπούλου και την Κατιάνα Μπαλανίκα, ενώ ακολούθησαν πολλές άλλες σειρές και ταινίες όπως το «Safe Sex» (σκηνικά – κοστούμια) του 1999, «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο» του 2001, «Αυστηρώς Κατάλληλο» του 2008, αλλά και το «Οξυγόνο», πάντα στο πλευρό των Ρέππα – Παπαθανασίου.

Τελευταία της δουλειά ήταν η τηλεοπτική μεταφορά του θεατρικού του διάσημου δίδυμου «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» στο MEGA.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο του Νότου / Αμόρε, και με το ελεύθερο θέατρο σε μεγάλες παραγωγές με τους σκηνοθέτες Νίκο Μαστοράκη, Σταμάτη Φασουλή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Κώστα Αρζόγλου, Γιώργο Κιμούλη, Κώστα Μπάκα, Γιάννη Ιορδανίδη, Στέφανο Λαζαρίδη, Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Σπυρόπουλο, Γιάννη Τσιβιλίκα, Χάρη Ρώμα, Αλέξανδρο Ρήγα, τον ποιητή Γιώργο Χρονά και άλλους.