Ελλάδα

Το μήνυμα που «καίει» την υπάλληλο του ΕΦΚΑ: Zήτησε 4.000 ευρώ για επίδομα αναπηρίας

Το μήνυμα που «καίει» την υπάλληλο του ΕΦΚΑ: Zήτησε 4.000 ευρώ για επίδομα αναπηρίας
Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης με προσημειωμένα χαρτονομίσματα υπάλληλος του ΕΦΚΑ που απαίτησε 4.000 ευρώ προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας σε ασφαλισμένη.

Υπάλληλος του ΕΦΚΑ συνελήφθη χθες το απόγευμα για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος, καθώς σύμφωνα με καταγγελία, απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας, γεγονός που γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος επενέβαινε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η κατηγορούμενη συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 61.850 ευρώ, αλλά και το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Στοιχείο που «καίει» την υπάλληλο είναι το μήνυμα που είχε στείλει στην καταγγέλλουσα, ζητώντας της 4000 ευρώ για καταβολή επιδόματος αναπηρίας που εκ του νόμου δικαιούνταν η μητέρα της.

WhatsApp_Image_2024-08-08_at_18.50.02_5ad46.jpeg

Στο πειθαρχικό του ΕΦΚΑ η υπάλληλος

Το περιστατικό αυτό για το οποίο κατηγορείται η υπάλληλος, αντιβαίνει στις αξίες της διαφάνειας, της ηθικής και της ακεραιότητας που διέπουν τη λειτουργία του Φορέα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη ο ΕΦΚΑ.

Ο Οργανισμός καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το φαινόμενο διαφθοράς, ενώ διευκρινίζει πως η εν λόγω υπάλληλος αναστέλλεται άμεσα από τα καθήκοντά της και παραπέμπεται στο πειθαρχικό.

«Το περιστατικό αυτό για το οποίο κατηγορείται η υπάλληλος, πέρα από τη σοβαρότητά του, αντιβαίνει στις αξίες της διαφάνειας, της ηθικής και της ακεραιότητας που διέπουν τη λειτουργία του Φορέα μας» αναφέρει ο ΕΦΚΑ.

«Η Διοίκηση του Φορέα παραμένει προσηλωμένη στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για τη θωράκιση της διαφάνειας και της αξιοκρατικής αξιολόγησης σε κάθε πτυχή της λειτουργίας των υπηρεσιών του. Οι εσωτερικοί έλεγχοι θα ενισχυθούν και θα συνεχιστούν με αυστηρότητα, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του e-ΕΦΚΑ και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση.

NETWORK