Ελλάδα

«Κλείδωσε» ο καιρός για τον Δεκαπενταύγουστο: Πού θα δείξει τα «δόντια» της η ζέστη

«Κλείδωσε» ο καιρός για τον Δεκαπενταύγουστο: Πού θα δείξει τα «δόντια» της η ζέστη Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Αμετάβλητο το καιρικό μοτίβο: Ζέστη και μποφόρ αύριο Σάββατο, πού θα είναι «καυτός» ο Δεκαπενταύγουστος

Μελτέμια και υψηλές θερμοκρασίες βλέπει για την ερχόμενη εβδομάδα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και τουλάχιστον μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην δυτική ηπειρωτική Ελλάδα, δυτική Στερεά, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος, στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Βοιωτίας, Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία και στα νοτιότερα τμήματα της Κρήτης (προς την περιοχή των Μοιρών Ηρακλείου), αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο (όπως για παράδειγμα στο εσωτερικό της Ρόδου, προς την Λίνδο).

{https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/pfbid02u5q2EJSGr7smWGsx5kLi6e8p5fsJ5gks5uNog8CNhV4hTpgwjCATtmv1DbNfPmNZl}

Σε ότι αφορά τον καιρό αύριο Σάββατο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα δυτικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη έως 32 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.