Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Πώς επηρεάστηκε η ποιότητα του αέρα από Αγία Παρασκευή έως Γλυφάδα και Βουλιαγμένη

Φωτιά στην Αττική: Πώς επηρεάστηκε η ποιότητα του αέρα από Αγία Παρασκευή έως Γλυφάδα και Βουλιαγμένη
Οι κάτοικοι της Αττικής ξύπνησαν το πρωί της Δευτέρας με έντονη τη μυρωδιά του καμένου και μέσα σε καπνό.

Οι κάτοικοι της Αττικής ξύπνησαν το πρωί της Δευτέρας με έντονη τη μυρωδιά του καμένου λόγω της τεράστιας φωτιάς που σαρώνει και σήμερα Δευτέρα ανεξέλεγκτη στη βορειοανατολική Αττική.

Οι καπνοί που έχουν σκεπάσει από χθες το απόγευμα αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου έχουν επηρεάσει την ποιότητα του αέρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομάδας Prometheus η ποιότητα του αέρα είναι πολύ κακή εξ αιτίας των καπνών της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στου Βαρνάβα.

Δείτε τις ενδείξεις που προέρχονται από τους σταθμούς μέτρησης της ρύπανσης σε Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα και Βουλιαγμένη.

{https://twitter.com/PROMETHEUSTeam1/status/1822781893797986716}

Μετά τα μηνύματα από το 112 για προληπτική εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, αποφασίστηκε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Με άλλο μήνυμα κλήθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος. Παράλληλα, εκκενώνονται οι οικισμοί Νταού Πεντέλης και Άγιος Σπυρίδωνας.

Απειλείται η Νέα Μάκρη

Σε κοντινή απόσταση από πρώτα σπίτια του οικισμού της Ανατολής στην περιοχή της Νέας Μάκρης καίνε πλέον οι φλόγες της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην περιοχή του Βαρνάβα. Στην περιοχή κάνουν ρίψεις νερού 5 ελικόπτερα, ενώ νωρίτερα μήνυμα του 112 ειδοποίησε για απομάκρυνση από την περιοχή προς Νέα Μάκρη. Πλέον η Τροχαία έχει προχωρήσει και σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή των Λ. Διονύσου και Λ. Μαραθώνος.

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένονται ισχυροί άνεμοι με ριπές 85 χλμ.