Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Ριπές ανέμου έως 85 χλμ τις επόμενες ώρες

Φωτιά στην Αττική: Ριπές ανέμου έως 85 χλμ τις επόμενες ώρες
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ σήμερα και μέχρι το απόγευμα θα ενισχύονται συνεχώς. Οι άνεμοι πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί σε όλη την περιοχή γύρω από τον Βαρνάβα και την Πεντέλη.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Βαρνάβα με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί στο Πεντελικό όρος, ενώ οι κάτοικοι πολλών περιοχών έλαβαν εντολή για εκκένωση. Ο καιρός δεν είναι σύμμαχος των πυροσβεστών. Οι άνεμοι πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί σε όλη την περιοχή γύρω από τον Βαρνάβα και την Πεντέλη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ σήμερα και μέχρι το απόγευμα θα ενισχύονται συνεχώς.

Η μέση ένταση των ανέμων θα είναι στα 6 μποφόρ, ωστόσο οι ριπές ανέμου θα φτάσουν τα 85 χλμ.

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος οι άνεμοι θα πνέουν σε αυτή την ένταση από τις 11 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια οι άνεμοι θα κοπάσουν.

Όλα δείχνουν πως η ένταση των ανέμων και οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν θα δυσχεράνουν ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστών.

Αυτή τη στιγμή σε κοντινή απόσταση από πρώτα σπίτια του οικισμού της Ανατολής στην περιοχή της Νέας Μάκρης καίνε πλέον οι φλόγες της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην περιοχή του Βαρνάβα. Στην περιοχή κάνουν ρίψεις νερού 5 Ερικσον, ενώ νωρίτερα μήνυμα του 112 ειδοποίησε για απομάκρυνση από την περιοχή προς Νέα Μάκρη. Πλέον η Τροχαία έχει προχωρήσει και σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή των Λ. Διονύσου και Λ. Μαραθώνος.