Ελλάδα

Χαλκιδική: Λουόμενοι και ναυαγοσώστης έσωσαν 62χρονο - «Ήταν μελανιασμένος, δεν ανέπνεε»

Χαλκιδική: Λουόμενοι και ναυαγοσώστης έσωσαν 62χρονο - «Ήταν μελανιασμένος, δεν ανέπνεε» Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Ο 62χρονος έχασε τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα, στη Σωζόπολη Χαλκιδικής.

Λουόμενοι και ναυαγοσώστης έσωσαν έναν 62χρονο ο οποίος κινδύνευσε να πνιγεί, στη Σωζόπολη Χαλκιδικής.

Περίπου στις 12:30 ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα και έσπευσαν να τον βοηθήσουν λουόμενοι και ο ναυαγοσώστης. Στη συνέχεια, ο 62χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.

«Καθόμουν στον πύργο και άκουσα ένα κοριτσάκι γύρω στα 150 μέτρα μακριά να φωνάζει για βοήθεια. Άμεσα πήγα προς το σημείο και ήταν ένας άνδρα 62 ετών κάτω στην άμμο, γύρω του ήταν πάνω από πέντε άτομα και τον είχαν τοποθετήσει σε πλάγια θέση ασφαλείας για να του φύγει το νερό», περιέγραψε ο ναυαγοσώστης Χρήστος Γαζής, μιλώντας στο GRTimes.

«Κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα με το οξυγόνο του, έβγαλα μία AMBU και του έκανα 5 εμφυσήσεις. Έτσι, σιγά σιγά ξεκίνησε να επανέρχεται. Δεν ανέπνεε και ήταν μελανιασμένος όταν τον έβγαλαν οι λουόμενοι. Μάλλον δεν ήξερε να κολυμπάει, αλλά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήρθε μέσα σε 10 λεπτά, πολύ γρήγορα», συμπλήρωσε.