Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πού θα φέρουν καταιγίδες τα σύννεφα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πού θα φέρουν καταιγίδες τα σύννεφα κατά τη διάρκεια της ημέρας Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / ΕUROKINISSI
Η πρόγνωση για Αττική και Θεσσαλονίκη

Με τον έντονα άστατο καιρό να επιμένει θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η μέρα ξεκινά με μπόρες και τοπικές καταιγίδες προς το δυτικό και βορειοδυτικό Αιγαίο. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα αυτά θα εξαπλωθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, πιθανόν και σε ορεινές περιοχές της Κρήτης.

Στις υπόλοιπες περιοχές η ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει.

Οι άνεμοι στα θάλασσές μας θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με μέτριες και σιγά-σιγά τοπικά ισχυρές εντάσεις, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει αργά το μεσημέρι στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη 

Για την περιοχή της Αττικής η μέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα, οι συννεφιές θα αυξηθούν, οπότε και θα εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της πόλης από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται έντονα άστατες καιρικές συνθήκες, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

NETWORK