Ελλάδα

Ο Αύγουστος μας αποχαιρετά με ισχυρές βροχές - 2 περιοχές στο επίκεντρο της κακοκαιρίας

Ο Αύγουστος μας αποχαιρετά με ισχυρές βροχές - 2 περιοχές στο επίκεντρο της κακοκαιρίας
Οι μετεωρολογικές προγνώσεις κάνουν λόγο για νέο κύμα κακοκαίριας που έρχεται από την Ιταλία με μπόλικες βροχές.

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά ημερολογιακά με τα παιχνίδια του καιρού να κρύβουν εκπλήξεις ακόμα και τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας φαίνεται να επηρεάζει την χώρα μας από την προσεχή εβδομάδα. 

Η καιρική αστάθεια που έπληξε με μπουρίνια, χαλαζόπτωση και ισχυρά τοπικές καταιγίδες την βορειοδυτική Ελλάδα αυτή την εβδομάδα έδωσε την θέση της σε άνοδο της θερμοκρασίας και έντονη υγρασία όμως όπως φαίνεται μια νέα κακοκαιρία είναι στα σκαριά.

Προσεχώς νέο κύμα κακοκαιρίας με άρωμα...Ιταλίας 

Το προσεχές τριήμερο αναμένονται μελτέμια 7 μποφόρ που σε συνδυασμό με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τοπικά και τους 39 βαθμούς Κελσίου δημιουργούν ένα εκρηκτικό καιρικό κοκτέιλ. Ειδικά το σαββατοκύριακο η ζέστη θα είναι ιδιαιτέρως αισθητή. Το σκηνικό του καιρού όμως αλλάζει άρδην από την επόμενη εβδομάδα που ουσιαστικά αποτελεί και την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Για το επικείμενο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, προερχόμενο από την Ιταλία μίλησε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος επισημαίνοντας πως αυτή θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική και βόρεια Ελλάδα με βροχές οι οποίες μπορεί να είναι πρόσκαιρα έντονες.

Την πρόγνωση αυτή επιβεβαιώνει με ανάρτησή του και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας που κληθείς να σχολιάσει το πώς θα κινηθεί ο καιρός στα τέλη Αυγούστου επιβεβαίωσε ότι αναμένονται περισσότερες βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις των κλιματικών μοντέλων οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου φαίνεται να κυλούν με φυσιολογικές θερμοκρασίες για τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και με λίγο περισσότερη ζέστη για τα νησιά μας.Επίσης θα σημειωθούν περισσότερες βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα»

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0C7Xy5ua8zwDMZ9C5afA3G5bNxNemcQyRkNReUw1wHA4aEiskV22b7pbEWYq8wHKWl}