Διεθνή

Πούτιν: Αν η Ουκρανία χτυπήσει με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σημαίνει άμεση εμπλοκή της Δύσης στον πόλεμο

Πούτιν: Αν η Ουκρανία χτυπήσει με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σημαίνει άμεση εμπλοκή της Δύσης στον πόλεμο Φωτογραφία: EPA/ VYACHESLAV PROKOFYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL
Απειλές από τον Πούτιν – Η Μόσχα θα απαντήσει αναλόγως.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει τη Ρωσία, αυτό θα σημαίνει άμεση εμπλοκή στον πόλεμο.

Επέμεινε σε δηλώσεις τους ότι μία τέτοια κίνηση θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «εμπλέκονται άμεσα» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας.

Μιλώντας σε φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέμεινε ότι η Ουκρανία «δεν μπορεί να διεξάγει επιθέσεις με τα δυτικά σύγχρονα συστήματα μεγάλου βεληνεκούς χωρίς να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των πληροφοριών από τους δορυφόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των ΗΠΑ.

Ισχυρίστηκε ότι μόνο το προσωπικό του ΝΑΤΟ μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα συστήματα, «Αυτό θα σημαίνει πως οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες κάνουν πόλεμο στην Ρωσία». Προειδοποίησε ακόμα πως αν αυτό συμβεί «η Μόσχα θα λάβει τις ανάλογες αποφάσεις για τις νέες απειλές».

{https://twitter.com/BRICSinfo/status/1834271237536674289}

NETWORK