Ελλάδα

Βόλος: Αντιρρυπαντικά σκάφη στη μάχη κατά των νεκρών ψαριών - Λουκέτα στις επιχειρήσεις λόγω δυσοσμίας

Βόλος: Αντιρρυπαντικά σκάφη στη μάχη κατά των νεκρών ψαριών - Λουκέτα στις επιχειρήσεις λόγω δυσοσμίας
Επαγγελματίες δεν μπορούν να «σταυρώσουν» πελάτη – Υποβάλλουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου

Ειδικά αντιρρυπαντικά σκάφη έφτασαν στον Βόλο για να αναλάβουν δράση για στην περισυλλογή των νεκρών ψαριών από τις ακτές του Παγασητικού και τη θάλασσα. Όπως ενημέρωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, πρόκειται για ειδικά σκάφη που προσεγγίζουν σε σημεία πολύ κοντά στις ακτές, ώστε να συνδράμουν στον έργο των επτά αλιευτικών καϊκιών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η περισυλλογή των νεκρών ψαριών από τον Παγασητικό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 4-5 ημέρες, όπως επεσήμανε η κ. Παπαδημητρίου.

nekra psaria d36a2

Λουκέτα στις επιχειρήσεις λόγω δυσοσμίας

Επαγγελματίες άρχισαν από χθες να μαζεύουν εξοπλισμό και να απολύουν προσωπικό, κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους, από τη στιγμή που επί τέσσερις ημέρες δεν πατάει…ψυχή, εξαιτίας της δυσοσμίας σύμφωνα με το Taxydromos.gr. Από την πλαζ των Αλυκών έως και την Κυανή Ακτή παχύ στρώμα από νεκρά ψάρια επιπλέει στη θάλασσα στις ακτές και η δυσοσμία πνίγει ολόκληρη την περιοχή.

«Μιλάμε για χιλιάδες ψάρια σε αποσύνθεση. Ποιος να έρθει να κάνει μπάνιο; Όχι μόνο δεν τολμά κανείς να βουτήξει στη θάλασσα, δεν κάθονται ούτε για καφέ από τη μπόχα», περιγράφει επαγγελματίας της περιοχής, ο κ. Δημήτρης Σουίπας. Ο ίδιος επιχείρησε να απομακρύνει μόνος του νεκρά ψάρια μπροστά από τις επιχειρήσεις του, μήπως και μπορέσει να δουλέψει.

{https://www.youtube.com/watch?v=I-4R5n6YBsQ}

«Είκοσι σακούλες νεκρά ψάρια μάζεψα και αποτέλεσμα μηδέν. Η εικόνα είναι η ίδια και χειρότερη, κανείς δεν κάνει τίποτα», δηλώνει αγανακτισμένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Ο κόσμος έρχεται και αμέσως γυρνάει πλάτη και φεύγει. Δεν έχουμε ούτε πελάτη. Όλα τα μαγαζιά είμαστε άδεια. Τι θέλουν να τελειώσουν τουριστικά τις Αλυκές; Για φέτος το πέτυχαν», προσθέτει. Χθες ήταν η τελευταία ημέρα που κράτησε τις επιχειρήσεις του ανοιχτές μήπως και διορθωθεί η κατάσταση. «Από αύριο (σ.σ. σήμερα) μαζεύω πράγματα, απολύω προσωπικό και κλείνω. Τι να κάνω να μείνω ανοιχτός; Δεν πατάει άνθρωπος», περιγράφει την κατάσταση. Δεν είναι ο μοναδικός. Και άλλος επαγγελματίας, ο κ. Γιώργος Τερζάκης έχει ήδη κλείσει το μαγαζί του, μολονότι η σεζόν θα μπορούσα κάλλιστα να διαρκέσει έως τέλος Σεπτεμβρίου. «Είχαμε πέρυσι τις πλημμύρες, και λίγο νωρίτερα τον πόλεμο της ομπρέλας. Τώρα με τα νεκρά ψάρια ήρθε κι έδεσε», ανέφερε ο κ. Τερζάκης. Και η παραλία του Βόλου έχει «νεκρώσει» τις τελευταίες ημέρες.

6296226 e4b66

Γιατί γέμισε ο Παγασητικός με χιλιάδες νεκρά ψάρια 

Υπενθυμίζεται ότι το απόκοσμο θέμα οφείλεται στο γεγονός ότι χιλιάδες τόνοι γλυκού νερού από τη λίμνη Κάρλα και τις γύρω περιοχές που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias, χύνονται μέσω του χειμάρρου Ξηριά στον Παγασητικό κόλπο. Τα νερά από τα ποτάμια παρασύρουν χιλιάδες ψάρια του γλυκού νερού, τα οποία μόλις έρθουν σε επαφή με το θαλασσινό νερό.

 

NETWORK