Παιδεία

Ξένο fund επενδύει πρώτη φορά σε ελληνικό ιδιωτικό σχολείο

Ξένο fund επενδύει πρώτη φορά σε ελληνικό ιδιωτικό σχολείο
Συμμετοχή στη Σχολή Μωραΐτη απέκτησε η Inspired Education Group, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους ιδιωτικής εκπαίδευσης στον κόσμο.

Η Σχολή Μωραΐτη ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Inspired, τον κορυφαίο παγκόσμιο οργανισμό ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 

Για πρώτη φορά ένα ξένο fund επενδύει σε ιδιωτικό σχολείο της Ελλάδας και συγκεκριμένα ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ιδιωτικά με περισσότερους από 1.900 μαθητές σήμερα.

Όπως διαβάζουμε στις σχετικές ανακοινώσεις, η Inspired έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο με 115 από τα καλύτερα σχολεία σε όλον τον κόσμο και περισσότερους από 90.000 μαθητές. Αποτελεί σημείο αναφοράς για την αριστεία στην ιδιωτική εκπαίδευση, με στόχο να εμπνέει τους μαθητές να αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους, μέσα από ένα υποστηρικτικό και προοδευτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Τα σχολεία που βρίσκονται στο δίκτυο της Inspired υιοθετούν μια καινοτόμο και σύγχρονη προσέγγιση στην εκπαίδευση, συνδυάζοντας παραδοσιακές διδακτικές μεθόδους με ένα δυναμικό και επίκαιρο μοντέλο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αναγνώριση και καλλιέργεια της μοναδικότητας και των ταλέντων κάθε μαθητή, εφοδιάζοντάς τους με τις απαραίτητες δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση, που έχουν ανάγκη, ώστε να ανταπεξέλθουν και να επιτύχουν σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η συνεργασία της Σχολής Μωραΐτη με την Inspired - όπως σημειώνεται - ενδυναμώνει το όραμα του οργανισμού να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας ηγετικής ομάδας σχολείων υψηλού επιπέδου παγκοσμίως.

Η Inspired υιοθετεί τις καλύτερες εκπαιδευτικές πρακτικές από κάθε γωνιά του κόσμου, διασφαλίζοντας ότι κάθε μαθητής απολαμβάνει μια εκπαιδευτική εμπειρία υψηλού επιπέδου, από το νηπιαγωγείο μέχρι την τελευταία τάξη του σχολείου.

Σημειώνεται πως η Inspired βρίσκεται σε συζητήσεις και με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα.

Η επιστολή προς τους γονείς

«Σήμερα, η Σχολή Μωραΐτη πάντα με τη ματιά της στο μέλλον, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εκπαιδευτική της ιστορία, εγκαινιάζοντας μια στρατηγική συνεργασία με την Inspired, τον κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό ιδιωτικών σχολείων στον κόσμο.

»Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας θα έρθουν σε επαφή με τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία παγκοσμίως, μέσω ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανταλλαγής, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να υιοθετήσουμε διεθνώς αναγνωρισμένες εκπαιδευτικές πρακτικές, εμπλουτίζοντας το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με νέες καινοτόμες προτάσεις και τεχνολογίες.

»Παράλληλα, στα άμεσα σχέδιά μας είναι να εκπονηθεί και ένα πολυετές πλάνο ριζικής ανακαίνισης όλων των χώρων του Σχολείου», ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα της Σχολής Μωραϊτη από τους Αντώνη και Γιώργο Καρτάλη προς τους γονείς.