Ελλάδα

Μεσολόγγι: Φίδι μπήκε σε εκκλησία και εμφανίστηκε πάνω από τις εικόνες έξω από το Ιερό (vid)

Μεσολόγγι: Φίδι μπήκε σε εκκλησία και εμφανίστηκε πάνω από τις εικόνες έξω από το Ιερό (vid)
«Πάγωσαν» οι πιστοί που αντίκρισαν να τριγυρνά πάνω από τις εικόνες

Το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας έκπληξη προκαλεί το video που καταγράφει την εισβολή φιδιού σε εκκλησία στο Μεσολόγγι και το πώς κινείται ανάμεσα στις εικόνες πέριξ του Ιερού. 

Η εισβολή του φιδιού στην εκκλησία συνέβη στον Ι.Ν. Αγίας Αγάθης Σταμνάς Μεσολογγίου και όπως αποτυπώνεται και στο video, ο τεράστιος λαφιάτης κυκλοφορεί ανενόχλητος ανάμεσα στις εικόνες του Προδρόμου και του Χριστού.

Ο ακίνδυνος λαφιάτης απομακρύνθηκε με τη βοήθεια εθελοντών που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο. Απελευθερώθηκε στο φυσικό του περιβάλλον χωρίς παρατράγουδα.

{https://www.youtube.com/watch?v=Sj1Xb-2f_lQ}

Πρόκειται για το μεγαλύτερο είδος φιδιού που απαντάται στον τόπο μας και γενικότερα στον ελλαδικό χώρο. Εντελώς ακίνδυνο αφού δεν έχει δηλητήριο. Το μέγεθός του που μπορεί να ξεπεράσει τα δύο μέτρα είναι αυτό που συνήθως τρομάζει. Κυνηγά κυρίως στο έδαφος αλλά σκαρφαλώνει συχνά σε δέντρα και θάμνους. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους και άλλα τρωκτικά, μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια και αυγά. Ζευγαρώνει την άνοιξη και τα θηλυκά γεννούν 3-18 αυγά. Είναι μέτριας επιθετικότητας φίδι που δαγκώνει αν αρπαχτεί, αλλά όπως προαναφέραμε μη-δηλητηριώδες φίδι.

NETWORK