Ελλάδα

Καθίζηση στα Άνω Πατήσια λόγω της βροχής - Παρασύρθηκε αυτοκίνητο

Καθίζηση στα Άνω Πατήσια λόγω της βροχής - Παρασύρθηκε αυτοκίνητο Φωτογραφία: cityofathens
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έσπευσαν αμέσως στο σημείο της καθίζησης, αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων.

Καθίζηση σημειώθηκε στην οδό Χαλκίδος 16 στα Άνω Πατήσια, μετά την έντονη βροχόπτωση, που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Αττική. Από την καθίζηση παρασύρθηκε ένα αυτοκίνητο.

Ο δήμος Αθηναίων κάνει λόγο για άμεση παρέμβαση και ανέφερε πως στο σημείο αυτό είχαν πραγματοποιηθεί πρόσφατα εργασίες από συνεργείο Οργανισμού Κοινής Ωφέλειας.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Οδοποιίας του Δήμου Αθηναίων έσπευσαν αμέσως στο σημείο, οριοθετώντας τον χώρο για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων. Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία με την εταιρεία που εκτέλεσε τις εργασίες προκειμένου να προχωρήσει η αποζημίωση του πολίτη, του οποίου το αυτοκίνητο παρασύρθηκε», αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του.

Επίσης, ο δήμος όπως αναφέρει κατέγραψε σε χάρτη GIS περίπου 200 σημεία που παρουσιάζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα και παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην πόλη μέσω επιτόπιων ελέγχων, drones και κλιμακίων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο έγκαιρος καθαρισμός των φρεατίων της πόλης περιόρισε τα προβλήματα, αναφέρει ο δήμος Αθηναίων, καθώς από την αρχή του έτους έχουν καθαριστεί 14.700 φρεάτια και οι εργασίες συνεχίζονται καθημερινά σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.