Ελλάδα

Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος, «εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού»

Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος, «εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού»
Το καλοκαίρι σιγά σιγά μας αφήνει πίσω του και έρχεται τις επόμενες μέρες καιρός που θα θυμίζει για τα καλά βαθύ φθινόπωρο. Στην μεγάλη αλλαγή του καιρού συμφωνούν οι μετεωρολόγοι Γιώργος Τσατραφύλλιας και Σάκης Αρναούτογλου.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με βροχές, καταιγίδες. Ουσιαστικά σε συνδιασμό με την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας θα μπορούσαμε να πουμε ότι το Φθινόπωρο θα κάνει για τα καλά την εμφάνισή του. 

Σχετικές αναρτήσεις έκαναν Γιώργος Τσατραφύλλιας και Σάκης Αρναούτογλου τονίζοντας πως ο καιρός τις επόμενες μέρες θα φέρει πολλές βροχές και καταιγίδες.

Προ των πυλών «πολικός αεροχείμαρρος»

Για «πολικό αεροχείμαρρο» που κατηφορίζει και φέρνει πρωτοβρόχια, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Πιο συγκεκριμένα έκανε λόγο για δύο βροχοφόρα συστήματα - το πρώτο μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης και το δεύτερο μεταξύ της Πέμπτης το βράδυ και του Σαββάτου.

Και τα δύο συστήματα θα προκαλέσουν αρκετές βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός τύπου Π). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 4-6 βαθμούς με τάση για μεγαλύτερη πτώση προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ οι άνεμοι θα πνεουν ισχυροί νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί.

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0WPD6aLCTbdtrFjKiS1fvXho1CeHDBb79eFPbt2VPikuDQxtZorAhxmNSPv63hYAUl}

Εντυπωσιακή η αλλαγή του καιρού

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο καιρός θα παρουσιάσει μεγάλη αλλαγή, ενώ θα μπει τέλος στο «ατμοσφαιρικό θερμό μποτιλιάρισμα» των τελευταίων εβδομάδων.

«Eντυπωσιακή η αλλαγή της διάταξης των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες δίνοντας τέλος στο «ατμοσφαιρικό θερμό μποτιλιάρισμα» των τελευταίων εβδομάδων στις περισσοτερες χώρες της γηραιάς ηπείρου και κυρίως φυσικά στα νότια τμήματά της, αλλά και με αρκετές βροχές, φαινόμενα που κυρίως προς την Τρίτη θα πρέπει να επηρεάσουν και τα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια της Ελλάδας».

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/pfbid0o1eJ86GC2fWvBcAYmpMkPbuBeGxZtaCWGvhQoebpBZrrHdk14vyok2AmYRBtEKJLl}