Ελλάδα

Λιγνάδης: Ξανά στο «σκαμνί» για τρεις βιασμούς ανήλικων αγοριών

Λιγνάδης: Ξανά στο «σκαμνί» για τρεις βιασμούς ανήλικων αγοριών
Ο Δημήτρης Λιγνάδης ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τους βιασμούς ενός 16χρονου το 2011 και δύο 17χρονων το 2015.

Η «αυλαία» της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις βιασμούς ανήλικων αγοριών, αναμένεται να σηκωθεί για δεύτερη φορά, σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Έπειτα από μία αναβολή τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, κάθεται και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τους βιασμούς ενός 16χρονου το 2011 και δύο 17χρονων το 2015.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη σε 12χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τους βιασμούς των δύο 17χρονων και τον αθώωσε για τους άλλους δύο βιασμούς που κατηγορούνταν ότι διέπραξε. Ομόφωνη ήταν η αθώωση του για τον νεαρό άνδρα και τον εις βάρος του καταγγελόμενο βιασμό το 2018, που ουδέποτε εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει, ενώ κατά πλειοψηφία απηλλάγη για την καταγγελόμενη άγρια σεξουαλική κακοποίηση ενός 16χρονου, το 2011.

Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση και στον απόηχο οργισμένων αντιδράσεων τμημάτων της κοινωνίας, η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας, άσκησε έφεση, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση του 16χρονου θα πρέπει να κριθεί εκ νέου από τη δικαιοσύνη.

Κατά τον αρχικό προσδιορισμό της δίκης Λιγνάδη σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο, ο κατηγορούμενος είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο, συνοδευόμενος από το συνήγορο του, Αλέξη Κούγια και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είχε επαναλάβει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη, εμμένοντας στην αρνητική στάση που έχει κρατήσει εξαρχής, δηλώνοντας ότι δεν είναι βιαστής.