Ελλάδα

Κολυδάς στο Dnews: Είναι μια σοβαρή καταιγίδα - Αναμένονται άνω των 100 χιλ. βροχής

Κολυδάς στο Dnews: Είναι μια σοβαρή καταιγίδα - Αναμένονται άνω των 100 χιλ. βροχής
Σε τρεις φάσεις η κακοκαιρία Αtena. Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί στο Dnews.

Για μια σοβαρή κακοκαιρία μίλησε ο Θοδωρής Κολυδάς, εξηγώντας στο Dnews ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον Δ/ντη της ΕΜΥ, ήδη στη Βόρεια Κέρκυρα σημειώνονται καταιγίδες με τα ύψη του νερού να έχουν πέσει 63,8 χιλιοστά βροχής και ειδικά στα Πετάλεια της Κέρκυρας. Επίσης στο Καραβοστάσι έχουν πέσει 30 χιλιοστά και στην Ωλένη Ηλείας 33..

«Τα δύσκολα με την κακοκαιρία είναι από τώρα μέχρι και τα ξημερώματα σε Δυτική Στερεά, Ήπειρο και Ιόνιο. Επίσης αναμένεται χαλάζι σε Θεσσαλία και συγκεκριμένα στα δυτικά όπως στο Γαρδίκη».

Κατά τον Θ.Κολυδά χαλάζι θα έχουμε και την Τρίτη σε Θεσσαλία, Γρεβενά και Σποράδες, ενώ την Τετάρτη σε Πρέβεζα, Πύργο, Αν.Μακεδονία και Θράκη».

«Η κακοκαιρία θα είναι προοδευτική και η επιδείνωση του καιρού θα είναι ραγδαία, κατέληξε ο κ. Κολυδάς υπογραμμίζοντας με νόημα ότι χρειάζεται πολύ προσοχή για πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή του Αχελώου, στην Καρδίτσα, στην Λάρισα και τα Τρίκαλα, στην Λαμία και στον Πύργο καθώς επίσης σε Κοζάνη, Βέροια, Καστοριά, Κιλκίς και Σέρρες.

Δείτε βίντεο πριν από λίγο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/8539175849448527/}

Νωρίτερα ισχυρή καταιγίδα στην εθνική Πατρών - Πύργου

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/1034710004998191/}

Ήχησε το 112

Σημειώνετα ότι νωρίτερα ήχησε το 112 για τη Δυτική Ελλάδα, ώστε οι κάτοικοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Tο μήνυμα από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που προβλέπεται να διαρκέσουν από το βράδυ της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου ως το μεσημέρι της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου. Για τον λόγο αυτό καλεί τους πολίτες να περιορίσους τις μετακινήσεις τους.

{https://x.com/112Greece/status/1833165663541543215}