Ελλάδα

Λαύριο: Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά την άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων - «Αυτοί είχαν μαχαίρια, εμείς δεν είχαμε τίποτα»

Λαύριο: Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά την άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων - «Αυτοί είχαν μαχαίρια, εμείς δεν είχαμε τίποτα»
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 13 συλλήψεις ενώ εντοπίστηκε και το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε.

Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά την άγρια συμπλοκή ανηλίκων στο ΕΠΑΛ Λαυρίου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στο 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου ενώ βίντεο λίγες στιγμές μετά το μαχαίρωμα δημοσίευσε ο ΣΚΑΙ.

Από τις πρώτες καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί προκύπτει ότι στη συμπλοκή συμμετείχαν δεκάδες άτομα που χτυπήθηκαν μεταξύ τους με μανία. Ένας 16χρονος φέρεται να τράβηξε μαχαίρι και να τραυμάτισε δύο ανήλικους. Τα δύο παιδιά είναι ελαφρά τραυματισμένα και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 13 συλλήψεις ενώ εντοπίστηκε και το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε. Οι συλλήψεις αφορούν, σωματικές βλάβες (οι πέντε εξ αυτών), συνέργεια (οι επτά εξ αυτών) και επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων (οι υπόλοιπες)

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο προέρχονταν από τις περιοχές του Λαυρίου και της Κερατέας.

Το συγκεκριμένο σχολείο είχε απασχολήσει και στο παρελθόν καθώς είχαν μπει φωτιές κατά τη διάρκεια κατάληψης.

Τον Ιανουάριο του 2024 το φως της δημοσιότητας είδε ένα ακόμη βίντεο, το οποίο δείχνει μαθητές να πετούν πέτρες στο συγκεκριμένο σχολείο.

Πώς ξέσπασε η διαμάχη

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27/9), όταν μαθητές από διαφορετικές περιοχές συγκεντρώθηκαν έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου. Η διαμάχη ήταν ανάμεσα σε Κερατέα και Λαύριο λόγω μιας άτυπης διαμάχης που υπάρχει μεταξύ τους. Μαθητές έτρεξαν κατά άλλων μαθητών και γρήγορα ο δρόμος μπροστά στο ΕΠΑΛ μετατράπηκε σε πολεμικό τοπίο: άγριες συμπλοκές με μαχαίρια, ρόπαλα, αλλά και με αλυσίδες που είχαν πάνω τους.

Εργαζόμενη σε διπλανό σχολείο που προσπάθησε να σταματήσει τη συμπλοκή δέχθηκε και αυτή επίθεση από τους ανηλίκους, σύμφωνα με το Star. Στο σημείο έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί και άρχισαν τις έρευνες για να βρους τους δράστες, αλλά και τα μαχαίρια σε κάδους απορριμμάτων.

Στη θέα των αστυνομικών, οι ανήλικοι άρχισαν να τρέχουν για να αποφύγουν τη σύλληψη. Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου έγιναν πάνω από 13 προσαγωγές ανηλίκων που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.  Οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ με την αστυνομία να συλλέγει μαρτυρίες.

Σοκαριστικές μαρτυρίες

Οι περιγραφές εκείνων που ήταν μπροστά και είδαν μέσα σε δευτερόλεπτα τα αγόρια να πιάνονται στα χέρια είναι σοκαριστικές. «Τα παιδιά από την Κερατέα ήταν περίπου 15-20 άτομα και εμείς καμιά 50αρια αλλά εμείς δεν είχαμε τίποτα πάνω μας, αυτοί είχαν μαχαίρια, ρόπαλα». «Στην αρχή έπαιζαν μπουνιές με τα χέρια και μετά έβγαλαν μαχαίρια τα παιδιά που ήταν από την Κερατέα» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

«Είχαμε δύο τραυματισμούς και πήγαν στο κέντρο υγείας. Υπήρχε μια αντιδικία μεταξύ Κερατέας και Λαυρίου, απ’ ότι λένε τα παιδιά και ξαφνικά έγινε μια σύρραξη στο δρόμο. Ήταν καμία 80αριά παιδιά περίπου μαζεμένα στη σύρραξη. Είχαν αναμειχθεί και εξωσχολικοί αλλά μέχρι να βγούμε έξω είχε έρθει και η αστυνομία κιόλας και τους καταδίωκε. Αν τους είχαμε προλάβει θα τους είχαμε διώξει ήδη. Ψάχνουμε να βρούμε ποιοι είναι γιατί πάνε απευθείας για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος», ανέφερε μάρτυρας.

Πριν από λίγες ημέρες, τα αίματα είχαν ανάψει ξανά ανάμεσα σε παιδιά από αυτές τις δύο ομάδες. «Είχαν προηγούμενα, είχαν τσακωθεί και πάλι πριν από δύο ημέρες».