Διεθνή

Sex Roulette: Η συνεύρεση με αγνώστους έγινε challenge μεταξύ ανηλίκων στα social - Η παγίδα της εγκυμοσύνης

Sex Roulette: Η συνεύρεση με αγνώστους έγινε challenge μεταξύ ανηλίκων στα social - Η παγίδα της εγκυμοσύνης Φωτογραφία: PEXELS Photo by cottonbro studio
Στο sex roullette οι ανήλικοι συνευρίσκονται ερωτικά και «χάνει» η κοπέλα η οποία μένει τελικά έγκυος.

Το νέο παιχνίδι πρόκλησης που διακινείται ευρέως το τελευταίο διάστημα στους λογαριασμούς των εφήβων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το Sex Roulette. Πρόκειται για ένα challenge που όπως αποτυπώνεται και στην ονομασία του παιχνιδιού, ρουλέτα του σεξ, οι ανήλικοι προκαλούνται να συνευρεθούν ερωτικά με αγνώστους - υποχρεωτικά με ατομα που δεν γνωρίζουν την ταυτότητά τους - και το πιο επικίνδυνο όλων χωρίς κανένα μέτρο αντισύλληψης.  

Η αποκάλυψη αυτού του επικίνδυνου παιχνιδιού που διακινείται μεταξύ ανηλίκων έγινε με αφορμή την εγκυμοσύνη μιας 14χρονης στην Ιταλία. Σύμφωνα με τους κανόνες του «παιχνιδιού», η 14χρονη που συμμετείχε έχασε καθώς έμεινε έγκυος. Η δικηγόρος Μαρίνα Κοντολέο ανέλαβε την υπόθεση της ανήλικης που δεν γνώριζε καν ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού της. Η 14χρονη μόλις αντιλήφθηκε ότι διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, έσπασε τη σιωπή της και μίλησε ανοιχτά για αυτό το challenge.

Όποια μείνει έγκυος χάνει

Αυτή η πρόκληση, που επινοήθηκε στο Βελιγράδι, εξαπλώθηκε ραγδαία στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και, πρόσφατα, και στην Ιταλία, και έχει πολλές παραλλαγές. Για να αυξηθεί ο κίνδυνος, σε ορισμένες εκδοχές, ένας από τους συμμετέχοντες είναι θετικός στον ιό HIV, αλλά ο βασικός κανόνας είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητα των άλλων συμμετεχόντων, οπότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος είναι θετικός. Το ίδιο το όνομα θυμίζει τη «ρωσική ρουλέτα», όπου ο κίνδυνος της ζωής είναι πραγματικός και άμεσος.

Η συμμετοχή σε τέτοιες προκλήσεις δεν σηματοδοτεί μόνο την αναζήτηση συγκίνησης, αλλά συχνά υποδηλώνει έλλειψη επίγνωσης του σώματός μας και των μακροπρόθεσμων συνεπειών των πράξεών μας: η σεξουαλική ρουλέτα εκθέτει τους συμμετέχοντες σε μη αναστρέψιμους κινδύνους. Η εξάπλωση τέτοιων επικίνδυνων προκλήσεων εγείρει βαθιά ερωτήματα σχετικά με τη συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση της σημερινής νεολαίας: αν και η ρουλέτα του σεξ είναι μία από τις πιο ακραίες και επικίνδυνες προκλήσειςπου θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική υγεία όσων συμμετέχουν.

Πηγή: Vanity Fair 

 

 

NETWORK