Ελλάδα

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο 21χρονου ΑμεΑ: «Δεν τον πήγα στο ίδρυμα για να μου τον σκοτώσει»

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο 21χρονου ΑμεΑ: «Δεν τον πήγα στο ίδρυμα για να μου τον σκοτώσει»
Με την κατάθεση της μητέρας του 21χρονου που βρέθηκε νεκρός και γεμάτος σημάδια κακοποίησης σε ίδρυμα αποκατάστασης ξεκίνησε η δίκη του κατηγορούμενου φροντιστή στην Κατερίνη.

Ενώπιον της δικαιοσύνης βρέθηκε σήμερα ο φροντιστής, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Νοέμβριο του 2021 προκάλεσε θανατηφόρα σωματική βλάβη σε 21χρονο τρόφιμο ιδρύματος αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες

«Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να είναι χαρούμενος ο Πάρης», ανέφερε χαρακτηριστικά - σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ - η μητέρα του νεαρού στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Κατερίνης.

«Είχα βαρεθεί να ρωτάω όταν το έβλεπα ότι είναι χτυπημένος. Μας έλεγαν ότι αυτοτραυματιζόταν και στην αρχή τους πιστεύαμε», τόνισε ενώ όταν τον είδε μετά το θάνατο του, είπε ότι «ήταν πολύ χτυπημένος, από πάνω μέχρι κάτω, τον είχα δει στο νοσοκομείο πριν τρεις μέρες που είχε πάει για άλλη αιτία και δεν είχε τέτοια χτυπήματα».

«Αυτός που τον χτυπούσε έδειχνε ότι δεν σταματούσε. Δεν τον πήγα στο ίδρυμα για να μου τον σκοτώσει».

Η γυναίκα αναφέρθηκε ακόμη στη μαρτυρία μιας άλλης μητέρας που της υπέδειξε τον κατηγορούμενο ως το πρόσωπο που χτύπησε, όπως και μιας υπαλλήλου, στην οποία αναφέρθηκε και ο πατέρας στην κατάθεσή του.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο κατηγορούμενος, όταν του ζητήθηκε, είπε πως αρνείται την κατηγορία επιμένοντας πως τα τραύματα προήλθαν από άλλο περιθαλπόμενο με μία πλαστική παντόφλα.