Ελλάδα

Μισθωμένο το όχημα με τα εκρηκτικά στη Σωκράτους - Ποιος είναι ο 39χρονος που συνελήφθη

Μισθωμένο το όχημα με τα εκρηκτικά στη Σωκράτους - Ποιος είναι ο 39χρονος που συνελήφθη Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Εκρηκτικά, πυροκροτητές και όπλο βρέθηκαν στο αυτοκίνητο.

Μισθωμένο ήταν το αυτοκίνητο με τα εκρηκτικά που εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σωκράτους, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε ένας 39χρονος Αλβανός υπήκοος και η σύντροφός του, που συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Εκρηκτικά, πυροκροτητές και ένα όπλο εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν.

Ο 39χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη το 2008, για υποθέσεις που αφορούσαν ναρκωτικά, αλλά αποφυλακίστηκε το 2015. Στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές και στην Αλβανία, για κλοπές, όπλα και ενδοοικογενειακή βία.

Τα περιστατικά που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου με τα εκρηκτικά, τους πυροκροτητές και το όπλο, η αστυνομία εξετάζει το σενάριο εγκληματικές ομάδες να ετοιμάζουν νέο χτύπημα και ξεκαθάρισμα στην Greek Mafia.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από 1,5 μήνα με τον εντοπισμό ατόμων τα οποία κουβαλούν εκρηκτικά, πυροκροτητές, αλλά και χειροβομβίδες.

Την περασμένη Τετάρτη (2/10), στην οδό Μπόσδα και Βαρελά στο Μενίδι, αστυνομικοί έκαναν σήμα σε οδηγό αυτοκινήτου για έλεγχο. Ο 37χρονος, μόλις τους είδε, πέταξε στο έδαφος δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, 59 φυσίγγια και δύο πυροκροτητές.

Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει, όμως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Το πρωί της 31ης Αυγούστου αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο σε δύο αναβάτες μηχανής, στο Κερατσίνι. Εκείνοι δεν σταμάτησαν και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησαν πέταξαν στον δρόμο μία τσάντα η οποία περιείχε τέσσερις χειροβομβίδες, ένα πτυσσόμενο γκλοπ και ένα περίστροφο.

Η ταυτότητα ενός εκ των δύο αναβατών της μηχανής έπεσε στο έδαφος κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Πρόκειται για 27χρονο που στο παρελθόν έχει συλληφθεί για πρόκληση σωματικής βλάβης. Τελευταία φορά απασχόλησε την αστυνομία στις αρχές του 2024, για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 27χρονος φέρεται να επιχειρούσε να ενταχθεί σε κάποια ομάδα στον χώρο της νύχτας.

Φόβοι για νέο κύκλο χτυπημάτων

Έπειτα από αυτά τα περιστατικά εκφράζονται φόβοι για έναν νέο κύκλο χτυπημάτων μεταξύ ανθρώπων της νύχτας. Αστυνομικοί εξετάζουν εάν οι υποθέσεις συνδέονται και αν έχουν να κάνουν με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, τρομοκρατικά χτυπήματα ή με χτυπήματα της νύχτας σε επιχειρηματίες και μαγαζιά που δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς μπράβων για προστασία.

Επίσης, ερευνάται το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς να ήταν μεταφορείς όπλων και εκρηκτικών προς τους πελάτες τους.