Πολιτική

Προσφεύγουν στην ΕΣΗΕΑ οι ρεπόρτερς ΣΥΡΙΖΑ για τους προπηλακισμούς από υποστηρικτές Κασσελάκη

Προσφεύγουν στην ΕΣΗΕΑ οι ρεπόρτερς ΣΥΡΙΖΑ για τους προπηλακισμούς από υποστηρικτές Κασσελάκη Φωτογραφία: PIXABAY
Ομαδική προσφυγή στην ΕΣΗΕΑ ετοιμάζουν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τα έκτροπα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο κατά τη διάρκεια της ΚΕ όσο και μετά την απόφαση αποκλεισμού του κ. Κασσελάκη για το εξώδικο, υποστηρικτές του επιτέθηκαν φραστικά στους ρεπόρτερς που βρίσκονταν στο χώρο εργασίας τους, με τα χειρότερα να αποτρέπονται με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Ενδεικτικό της «ζούγκλας» που επικράτησε κατά των δημοσιογράφων είναι το γεγονός ότι «αγανακτισμένοι» που τους επιτέθηκαν, την ίδια ώρα τουίταραν με ψευδώνυμα (τρολ) κατονομάζοντας τους δημοσιογράφους και στοχοποιώντας τους, συνοδεύοντας τις αναρτήσεις με φωτογραφίες και βίντεο που τους τραβούσαν.

Το κείμενο προσφυγής προς την ΕΣΗΕΑ, η συγγραφή του οποίου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, θα δείχνει προς συγκεκριμένο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όσα έγιναν, εκτιμάται πως είχαν επί της ουσίας προγραμματιστεί μετά και το σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα «αγανακτισμένων» έξω από την ΚΕ από την περασμένη Πέμπτη, με τη διακίνηση του σχετικού SMS που είχε αποκαλύψει το Dnews.gr.

Ενδεικτικό είναι πως το group στο WhatsApp για τις ενημερώσεις των δημοσιογράφων που καλύπτουν ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει «φωτιά» την Κυριακή, με τις αντιδράσεις - μετά και το «τέλος» Κασσελάκη, να μην περιορίζονται μόνο στις τάξεις των θυμάτων των προπηλακισμών, αλλά ακόμα και σε δημοσιογράφους των κομματικών media της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου παρενέβη στην διαδικτυακή συζήτηση και εξέφρασε τη συγγνώμη και τη συμπαράστασή του στους δημοσιογράφους για όσα διαδραματίστηκαν έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει πως «με αφορμή περιστατικά που εκδηλώθηκαν έξω από το χώρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε οποιαδήποτε επίθεση, λεκτική ή άλλη, σε δημοσιογράφους που την κάλυπταν. Η υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου, η προάσπιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, ανεξαρτήτως συνθηκών, παραμένει πάντοτε πρωταρχική αρχή και αναμφισβήτητη πολιτική στάση».

Ως εκ τούτου, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει η ΕΣΗΕΑ στα εν λόγω περιστατικά, που κορυφώθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου