Ελλάδα

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης κατά Χάρη Δούκα: Κλειστό το εστιατόριό μου 20 ημέρες - Η απάντηση του δήμου

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης κατά Χάρη Δούκα: Κλειστό το εστιατόριό μου 20 ημέρες - Η απάντηση του δήμου Φωτογραφία: FACEBOOK
Η απάντηση του δήμου Αθηναίων μετά το βίντεο του σεφ.

Ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, έχοντας αγανακτήσει με τα έργα που γίνονται έξω από ένα εκ των δύο εστιατορίων του, αποφάσισε να απευθυνθεί στον Χάρη Δούκα μέσω του TikTok.

Στο βίντεο που «ανέβασε», ο σεφ επισημαίνει ότι το εστιατόριο στον Κεραμεικό είναι «ουσιαστικά κλειστό» τις τελευταίες 20 ημέρες, επειδή «έχετε σκάψει μπροστά από όλο το μαγαζί για διάφορα προβλήματα και έχετε αφήσει κάποιες ανοιχτές τάφρους». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων, χαρακτηρίζει «πλήρως ανυπόστατους» τους ισχυρισμούς του σεφ, συμπληρώνοντας ότι στην περιοχή εκτελούν έργα ο ΔΕΔΔΗΕ και η ΕΝΑΟΝ.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχει συμπεριλάβει στο βίντεο φωτογραφίες απλά τα πλάνα έξω από το εστιατόριο, ενώ εξαπολύει τα βέλη του κατά του Χάρη Δούκα σχετικά με την υποψηφιότητά του στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, καταλήγοντας ότι στα δικά του μάτια, δεν είναι δήμαρχος Αθηναίων.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που συνειδητοποιώ πως μετά από καιρό τελειώσατε τη δεύτερη κατά σειρά προεκλογική σας εκστρατεία, καθώς αν θυμάμαι καλά ο λαός σας έχει επιλέξει ως δήμαρχο Αθηναίων, παρόλα αυτά εσείς ψάξατε επιπλέον χρόνο για να ασχοληθείτε με άλλα προβλήματα, κοινωνικά ή πολιτικά, για το γίγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο, αν και εφόσον έχετε καταφέρει να εκπληρώσετε ουσιαστικά αυτά που σας έχουν ζητηθεί από τον λαό. Δηλαδή το να είστε δήμαρχος Αθηναίων. Στα δικά μου μάτια δεν είστε», αναφέρει σχετικά.

Τέλος, ο σεφ εξηγεί ότι αποφάσισε να αναρτήσει το συγκεκριμένο βίντεο στο TikTok, επειδή δεν απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειές του να βρει μία λύση, όταν επικοινώνησε με τον δήμο και την ΕΥΔΑΠ.

Όσα αναφέρει ο σεφ στο βίντεο

«Αξιότιμε κύριε Δούκα, τι κάνετε… Δεν γνωριζόμαστε φυσικά και δεν υπάρχει λόγος και να γνωριστούμε. Ονομάζομαι Αλέξανδρος Τσιοτίνης, είμαι σεφ και ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων τα οποία βρίσκονται στον Κεραμεικό.

Χαίρομαι πάρα πολύ που συνειδητοποιώ πως μετά από καιρό τελειώσατε τη δεύτερη κατά σειρά προεκλογική σας εκστρατεία, καθώς αν θυμάμαι καλά ο λαός σας έχει επιλέξει ως δήμαρχο Αθηναίων, παρόλα αυτά εσείς ψάξατε επιπλέον χρόνο για να ασχοληθείτε με άλλα προβλήματα, κοινωνικά ή πολιτικά, για το γίγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο, αν και εφόσον έχετε καταφέρει να εκπληρώσετε ουσιαστικά αυτά που σας έχουν ζητηθεί από τον λαό. Δηλαδή το να είστε δήμαρχος Αθηναίων. Στα δικά μου μάτια δεν είστε, καθώς τις τελευταίες 20 μέρες το ένα μου εστιατόριο είναι ουσιαστικά κλειστό, γιατί έχετε σκάψει μπροστά από όλο το μαγαζί για διάφορα προβλήματα και έχετε αφήσει κάποιες ανοιχτές τάφρους.

Συγγνώμη που σας το θέτω έτσι, αλλά μιλάμε για 20 μέρες. Τα δημοτικά τέλη δεν καθυστερούν 20 μέρες, γιατί αν καθυστερήσουν, ξέρετε, από την επόμενη μέρα - δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό - έχουν προσαυξήσεις. Επίσης και οι μισθοί. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα, γιατί αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος που ονομάζεται επιχειρηματίας δυστυχώς οφείλει να είναι φερέγγυος απέναντι στις υποχρεώσεις του. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό. Φυσικά, δεν είμαι ο άνθρωπος που απλά ποστάρει όλα αυτά στα social media, αλλά βλέπετε από τη στιγμή που έχω απευθυνθεί στον δήμο, στην ΕΥΔΑΠ, στο Φυσικό Αέριο, σε όλους αυτούς που έχουν έρθει κι έχουν σκάψει στο πεζοδρόμιό μου το τελευταίο εξάμηνο τρεις - τέσσερις φορές κι έχω βρει πόρτα, κοινοποιώ αυτό μπας και αξιωθεί κάποιος να χτυπήσει ένα καμπανάκι ότι ρε παιδιά υπάρχει δυστυχώς το σήμερα, στο οποίο πρέπει πολιτικά να ανταπεξέλθετε, για να κοιτάξουμε το αύριο. Αλλιώς αύριο δεν θα υπάρχουμε εμείς.

Για δείτε το. Μπορείτε να μου στείλετε inbox άμα θέλετε για να το συζητήσουμε».

@alextsiotinis

Αυτη ειναι η δικη μου αληθεια αν ο κυριος δουκας εχει αλλη αποψη να μου την πει με χαρα αλλα εγω αλλη οδο δεν βρισκω, εδω μας φτασατε

♬ original sound - Alex Tsiotinis

Δήμος Αθηναίων: Πλήρως ανυπόστατοι ισχυρισμοί

Μετά την έκταση που πήρε το βίντεο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν εκτελεί κανένα έργο στο συγκεκριμένο σημείο.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι στις 25 Σεπτεμβρίου και τις 14 Οκτωβρίου ο ΔΕΔΔΗΕ γνωστοποίησε αναγγελία βλάβης στο σημείο, ενώ σε διάφορα σημεία της οδού Κεραμεικού κάνει έργα η ΕΝΑΟΝ για το φυσικό αέριο. Και στις δύο περιπτώσεις δεν ζητείται άδεια από τον δήμο Αθηναίων, υπογραμμίζεται.

Τέλος, ο δήμος Αθηναίων τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία υπαιτιότητά του για την κατάσταση έξω από το εστιατόριο και συμπληρώνει ότι οι χαρακτηρισμοί του σεφ είναι «πλήρως ανυπόστατοι».

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων:

«Σχετικά με το βίντεο που ανήρτησε στο TikTok ο γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων κ. Αλέξανδρος Τσιοτίνης, για τα έργα που εκτελούνται μπροστά από τα καταστήματά του, ο δήμος Αθηναίων δηλώνει κατηγορηματικά ότι:

1. Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων δεν εκτελούν κανένα έργο στο συγκεκριμένο σημείο.

2. Στις 25/9 και στις 14/10 ο ΔΕΔΔΗΕ μας γνωστοποίησε αναγγελία βλάβης στο σημείο (στις περιπτώσεις αυτές δεν ζητείται άδεια από τον δήμο Αθηναίων). Επίσης, σε διάφορα σημεία της οδού Κεραμεικού εκτελούνται έργα από την ΕΝΑΟΝ (φυσικό αέριο) για τα οποία επίσης βάση νόμου δεν ζητείται άδεια από τον δήμο Αθηναίων.

Συνεπώς οι χαρακτηρισμοί του κ. Τσιοτίνη είναι πλήρως ανυπόστατοι, καθώς δεν υπάρχει καμία υπαιτιότητα του δήμου για την κατάσταση που περιγράφει στο πεζοδρόμιο έξω από τα καταστήματά του».