Ελλάδα

Αλεπού κάνει βόλτες έξω από το OPAP Arena (Βίντεο)

Αλεπού κάνει βόλτες έξω από το OPAP Arena (Βίντεο)
Τι πρέπει να κάνουμε αν δούμε μικρή αλεπού.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο αλεπούδες να κάνουν βόλτα σε κατοικημένες περιοχές. Η συγκεκριμένη έκανε εμφάνιση στο OPAP Arena.

Η αλεπού εμφανίστηκε ενώ είχε νυχτώσει έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην πλευρά που είναι η είσοδος για τα δημοσιογραφικά αλλά και τα VIP, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ΑΕΚ365.

Τι πρέπει να κάνουμε αν δούμε αλεπουδάκι

Οι περισσότεροι άνθρωποι εντυπωσιάζονται αν δουν από κοντά μια αλεπού, ιδιαίτερα σε αστικό περιβάλλον. Όμως, όπως ισχύει και με όλα τα άγρια ζώα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε τέτοιες «συναντήσεις».

«Αν δείτε ένα ή περισσότερα αλεπουδάκια να είναι ενεργά κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν είναι απαραίτητα σε κίνδυνο. Οι γονείς είναι κάπου κοντά», επισημαίνει ο σύλλογος προστασίας άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ.

Πότε ένα αλεπουδάκι χρειάζεται τη βοήθειά μας και τι πρέπει να κάνουμε, σύμφωνα με την ΑΝΙΜΑ:

- Εάν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο (π.χ. στη μέση του δρόμου). Με πολλή προσοχή και με κύριο μέλημα τη δική σας ασφάλεια, το μεταφέρετε στο πλησιέστερο ασφαλές μέρος ώστε να το βρουν οι γονείς του. Φοράτε χοντρά γάντια, γιατί δαγκώνουν, και μην το φέρνετε σε επαφή με άλλα ζώα.

- Εάν έχει ανοιχτά μάτια, βάλτε λίγη τροφή γάτας/σκύλου και νερό και αφήστε τι να το βρουν οι γονείς του. Αν σε 24 ώρες παραμένει εκεί, καλέστε ένα επίσημο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων.

- Εάν έχει τα μάτια κλειστά.

- Όταν έχει δεχτεί επίθεση, ή φέρει εμφανή, εκτεταμένα τραύματα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν προβαίνουμε σε καμία ενέργεια, αν δεν έχουμε επικοινωνήσει με κάποιο επίσημο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων. Δε βρίσκουμε πληροφορίες στο διαδίκτυο και δε δίνουμε τροφή ή γάλα, ούτε προσπαθούμε να το μεγαλώσουμε μόνοι μας, καθώς οποιοδήποτε λάθος μπορεί να προκαλέσει μόνιμα προβλήματα ή/και τον θάνατο του ζώου. Σημειώστε κάπου το ακριβές σημείο που βρέθηκε, μήπως γίνει εφικτή η επανένωση με τη μητέρα του.