Πολιτική

Νέα Αριστερά: Ερώτηση στη Βουλή για τα «ακροδεξιά πογκρόμ βίας» στα Σεπόλια

Νέα Αριστερά: Ερώτηση στη Βουλή για τα «ακροδεξιά πογκρόμ βίας» στα Σεπόλια
«Πολιτικό όνειδος» οι δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη για τα Σεπόλια, απαντήσεις ζητά η Νέα Αριστερά.

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Νέα Αριστερά, για τα «ακροδεξιά πογκρόμ βίας» εναντίον ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στα Σεπόλια.

Στην ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, περιγράφονται τα περιστατικά της περασμένης Κυριακής (13/10) στη δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων.

Ομάδα 15 ακροδεξιών εισέβαλαν στη δομή προκαλώντας τραυματισμούς στους διαμένοντες ανηλίκους, αλλά και φθορές στις υποδομές, υπενθυμίζει η Νέα Αριστερά, που καλεί τους υπουργούς να απαντήσουν «γιατί παρά το γεγονός αυτό οι αστυνομικές αρχές δεν προχώρησαν στην προσαγωγή των δραστών».

Επίσης, στην ερώτηση- που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Νάσου Ηλιόπουλου- οι υπουργοί καλούν να απαντήσουν «εάν εγκρίνουν τις νομικά απερίγραπτες δηλώσεις της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη οι οποίες συνιστούν πολιτικό όνειδος. Αμέσως μετά το περιστατικό η κα Βούλτεψη έκανε λόγο για “αυτοδικία” και για πολίτες που “πήραν την κατάσταση στα χέρια τους”.

«Τα ακροδεξιά πογκρόμ, των οποίων η ελληνική κοινωνία δυστυχώς δεν γίνεται μάρτυρας πρώτη φορά, δεν αποτελούν αυτοδικία, όταν έχει υπάρξει επέμβαση αστυνομικών αρχών και αποκατάσταση της τάξης. Αντίθετα, αποτελούν ωμή ρατσιστική βία και ως τέτοια θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται», επισημαίνει η Νέα Αριστερά.

Οι εκκλήσεις της υφυπουργού για «συνεργασία με “αυτούς που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους” είναι απαράδεκτες», υπογραμμίζει.

«Αντί δηλαδή να στηλιτεύσει τους δράστες, να τους αποδοκιμάσει και να απαιτήσει τη νόμιμη δίωξη και τιμωρία τους, τους παρέχει μια αδιανόητη πολιτική κάλυψη μιλώντας για το δήθεν δίκιο που έχουν με το μέρος τους, αλλά σφάλουν αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης μιας ανύπαρκτης απειλής», καταλήγει η ανακοίνωση.