Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαρινάκη: Επιτομή του οξύμωρου η αναφορά του στα Τέμπη σε εκδήλωση για τα fake news

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαρινάκη: Επιτομή του οξύμωρου η αναφορά του στα Τέμπη σε εκδήλωση για τα fake news Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ
Η κυβέρνηση «είναι ικανή για τα πάντα, ακόμη και να επικαλούνται την… αλήθεια» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με μία σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον Παύλο Μαρινάκη για την ανανφορά του στο έγκλημα των Τεμπών σε εκδήλωση για την παραπληροφόρηση και τα fake news.

«Οφείλουμε να συγχαρούμε τον κ. Μαρινάκη ο οποίος, σε εκδήλωση με θέμα την παραπληροφόρηση, τόλμησε να επικαλεστεί το έγκλημα των Τεμπών προκειμένου να παρουσιαστεί ως υπερασπιστής της αλήθειας. Αν μη τι άλλο, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης του μπαζώματος να επικαλείται την αλήθεια σε εκδήλωση για την παραπληροφόρηση συνιστά την επιτομή του οξύμωρου» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει «η στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν μας προξενεί έκπληξη. Είναι φανερό πως, το πρόσφατο βροντερό μήνυμα της κοινωνίας για δικαιοσύνη αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών, τους έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Γι’ αυτό και είναι ικανοί για τα πάντα, ακόμη και να επικαλούνται την… αλήθεια».

Στην ανακοίνωσή του συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «το ίδιο έκαναν, άλλωστε, όταν χλεύαζαν τις διεθνείς εκθέσεις που κατέτασσαν τη χώρα στις θέσεις 108 και 107 ως προς την ελευθερία του Τύπου. Ή όταν ο Γρηγόρης Δημητριάδης έστελνε αγωγές στα Μέσα Ενημέρωσης που ασχολούνταν με τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών. Εντέλει, λοιπόν, αν ο κ. Μαρινάκης θέλει να μιλήσει για την παραπληροφόρηση, μπορεί να αξιοποιήσει το πλούσιο αρχείο της κυβέρνησής του».

Η αναφορά Μαρινάκη στα Τέμπη

Νωρίτερα ο Παύλος Μαρινάκης, μίλησε σε ημερίδα με θέμα την παραπληροφόρηση, υπογραμμίζοντας την ταχύτητα και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω των social media. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συναυλία για τα Τέμπη και στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά πως: Πριν από λίγες μέρες δέχτηκα ένα μήνυμα στη σελίδα μου όπου μια νέα κοπέλα, χωρίς να με γνωρίζει, μου έκανε μια επίθεση ότι είναι «ντροπή μου να προσβάλλω τους ανθρώπους που πήγαν σε μια συναυλία για τα Τέμπη» και ότι «εμείς δεν είμαστε έμποροι, δεν εκμεταλλευόμαστε τον ανθρώπινο πόνο και έχουμε δικαίωμα να πάμε σε μια συναυλία». Πριν από λίγη ώρα, βλέποντας την αποδελτίωση που με αφορά, ένας ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι εγώ είπα: «αυτοί που διοργάνωσαν τη συναυλία για τα Τέμπη ξεπλένουν τη Χαμάς και εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο».

»Παρένθεση, οι διοργανωτές είναι συγγενείς που βίωσαν τον απόλυτο πόνο. Πριν από μια εβδομάδα, μια άλλη δημοσιογράφος σε ένα πολύ μεγάλο κανάλι είπε ακριβώς το ίδιο, ότι: «ευτυχώς που δεν ζει ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιατί θα τον κατηγορούσαν επειδή κρατούσε τη σημαία της Παλαιστίνης, ότι ξεπλένει τη Χαμάς». Προφανώς τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί έτσι όπως το παρουσιάζουν. Εγώ είχα πει σε μια ερώτηση που δέχτηκα πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετά τη συναυλία για την τραγωδία στα Τέμπη, το δυστύχημα των Τεμπών, ότι: «κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον πόνο των συγγενών, έχουν δικαίωμα να αντιδρούν όπως εκείνοι πιστεύουν».

»Άρα είναι ντροπή στο όνομα αυτής της οργής, αυτής της λύπης, αυτής της απόλυτης δυστυχίας κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο, όχι αυτοί που κρατάνε μια σημαία, κάποιοι άλλοι με τη ρητορική τους να ξεπλένουν τη Χαμάς και στη συνέχεια αναφέρθηκα και στην τραγωδία την οποία βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί και στην Παλαιστίνη αλλά και στο Ισραήλ» είπε ο Μαρινάκης.