Ελλάδα

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μετά τον θάνατο της αποκλειστικής νοσοκόμας - Δείτε βίντεο (pics)

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Έφοδο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, λίγες μέρες μετά από τον θάνατο της αποκλειστικής νοσοκόμας από την Αρμενία το περασμένο Σάββατο (29/6).

Ειδικότερα, μια ομάδα 10 ατόμων, μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», εισέβαλε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας γύρω στις 13:00 το μεσημέρι.

Τα μέλη της ομάδας πέταξαν τρικάκια στον προαύλιο χώρο και, στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούν για το τραγικό συμβάν.

ρουβικωνας κρατικο

ρουβικωνας κρατικο1

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων.

Βίντεο με τον διάλογο που είχαν τα μέλη του Ρουβίκωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση, λίγο μετά την εισβολή της στο γραφείο του, μετά τον θάνατο της αλλοδαπής αποκλειστικής νοσοκόμας, πριν λίγες ημέρες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγικό θάνατο βρήκε αποκλειστική νοσοκόμα από την Αρμενία, η οποία πήδηξε από το παράθυρο για να αποφύγει έλεγχο, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της. 

Βρισκόταν στο πλευρό ασθενούς σε θάλαμο της Β´ Παθολογικής, όταν επιχείρησε να διαφύγει από το προσωπικό γιατί δεν είχε τα κατάλληλα έγγραφα για την παρουσία της στο νοσοκομείο. Η πτώση τής προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα και για τον λόγο αυτό εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου όπου και κατέληξε. 

Μπροστά στον κίνδυνο της σύλληψης και της απέλασης αλλά και του τρόμου που την κυρίευσε, τέλειωσαν όλα. Από ένα ανοικτό παράθυρο πήδηξε στο κενό. Λίγη ώρα αργότερα πέθανε. Μπορεί να έριξε το σώμα της στο κενό αλλά ήταν ήδη παγιδευμένη σε έναν από τους πιο μυστηριώδεις κι επικίνδυνους… παράδρομους του ελληνικού δημόσιου συστήματος υγείας που λέγεται «παροχή αποκλειστικών νοσηλευτικών υπηρεσιών».

Τα Dikaiologitika News με την έρευνά τους παρουσίασαν την εκδοχή της ελληνικής υγειονομικής πραγματικότητας, που, είτε θέλει είτε όχι, βρίσκεται πίσω από τη μοιραία πτώση της γυναίκας στο κενό.