Ελλάδα

Ανδρικόπουλος: Ιδού τι πλήρωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. (pics)

Ανδρικόπουλος: Ιδού τι πλήρωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. (pics)
Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε το θέμα της παραίτησης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου ο οποίος από τις πρώτες πρωινές ώρες αποτελεί και επίσημα παρελθόν για το Σώμα. 

Είχε προηγηθεί το απόγευμα της Τρίτης σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υπό τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην οποία δεν εκλήθησαν ο κ. Ανδρικόπουλος αλλά και άλλοι αντιστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ.. Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Ανδρικόπουλος υπέβαλε στην παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό σήμερα το πρωί.

Το μήνυμα του υπουργού ήταν σαφές. Θα υλοποιήσει την νέα αντεγκληματική πολιτική που αναμένεται να ανακοινώσει στις 22 Ιουλίου με ανθρώπους που θεωρεί πως μπορούν να ανταποκριθούν και σε αυτούς δεν συμπεριλαμβανόταν ο κ. Ανδρικόπουλος.

Η περίπτωση του κ. Ανδρικόπουλου είχε προκαλέσει σάλο, καθώς σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας τους περασμένους μήνες, εμφανιζόταν σε συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη γραμμή κάτι που απαγορεύεται ρητά για στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

andriko2

Οι κινήσεις αυτές του κ. Ανδρικόπουλου ενδέχεται να επισείει σοβαρές κυρώσεις καθώς σύμφωνα με το ΠΔ 120/2008 «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων, ή πολιτικών προσώπων επισείει την ποινή της αργίας με απόλυση. Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛΑΣ είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης».

Ιδιαίτερη εντύπωση είχαν προκαλέσει οι φωτογραφίες που φανέρωναν ότι ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος παρέστη στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Συντάγματος λίγο πριν τις εκλογές.

andrikopoulos1

Στα ντοκουμέντα που δημοσιεύθηκαν εικονιζόταν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ να κατεβαίνει αρχικά μαζί με μια ομάδα υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απο την Βουλή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, καθώς και να συμμετέχει σε πηγαδάκι μαζί με τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.