Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα - Προληπτικά εκκενώθηκε οικισμός

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα - Προληπτικά εκκενώθηκε οικισμός Φωτογραφία: EUROKINISSI
Πυρκαγιά, που έχει πάρει διαστάσεις, ξέσπασε και στην Αχαΐα, στον Δήμο Ερυμάνθου, την Τετάρτη (28/07), καίει σε δύσβατο σημείο και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός στη Δροσιά. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/07) στην περιοχή Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου στη Δυτική Αχαΐα, προληπτικά εκκενώθηκε η Δροσιά. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Η πυρκαγιά καίει σε δύσβατο σημείο και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι Πυρσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, ενώ ήδη έχει ζητηθεί και γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης και από αέρος.

Έχουν ενισχυθεί, παράλληλα, οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Όπως αναφέρθηκε, η Πυροσβεστική ζήτησε, πάντως, την προληπτική εκκένωση του οικισμού στην περιοχή Δροσιά. Στο σημείο παραμένει ενισχυμένη δύναμη της υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1420305135801184256?s=20}