Ελλάδα

Επτά συλλήψεις στην Αττική για κροτίδες, βεγγαλικά και εμπρηστικές ύλες

Επτά συλλήψεις στην Αττική για κροτίδες, βεγγαλικά και εμπρηστικές ύλες
Ανήλικοι ανάμεσα στους συλληφθέντες για κροτίδες και βεγγαλικά.

Σε επτά συλλήψεις στην Αττική προχώρησε η αστυνομία για την κατοχή εκρηκτικών, εμπρηστικών υλών, κροτίδων και βεγγαλικών.

Το «έθιμο» με τις κροτίδες και τα βεγγαλικά προκάλεσε και φέτος τραυματισμούς. Σε ελέγχους που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στην Αττική το βράδυ της Ανάστασης συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, ανάμεσά τους και ανήλικοι.

Στον Νέο Κόσμο έγινε μία σύλληψη ενώ συνολικά προσήχθησαν οχτώ ενήλικες και τρεις ανήλικοι. Ο συλληφθείς κατηγορείται για απείθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών. Ο συγκεκριμένος είχε μολότοφ, την οποία έριξε μόλις είδε τους αστυνομικούς.

Στη Νέα Ιωνία συνελήφθησαν ένας ενήλικος και ένας ανήλικος, για αντίσταση, εμπρησμό και έκρηξη κατά συναυτουργία. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τους εντόπισαν σε προαύλιο σχολείου, όπου είχαν τοποθετήσει δυο πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, τα οποία καίγονταν. Παράλληλα έριχναν στη φωτιά μικρότερα πλαστικά μπουκάλια, προκαλώντας εκρήξεις.

Όταν είδαν τους αστυνομικούς, προσπάθησαν να διαφύγουν και αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους, κλωτσώντας στα πόδια τους ένστολους. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της μητέρας του ανήλικου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στην κατοχή τους αλλά και στον χώρο του σχολείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 11 υπολείμματα καμένων μπουκαλιών ,
  • 3 καπάκια μπουκαλιών και καπάκι μπιτονιού,
  • 2 κινητά τηλέφωνα και
  • αναπτήρας.

Στη Γλυφάδα, συνελήφθη ανήλικος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού- έκρηξης, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών- εμπρηστικών υλών, παράβαση του νόμου για τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα, καθώς και των περιορισμών κατά τη μεταφορά φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων και λήψης μέτρων αποτροπής κινδύνων εκ της καύσεως βεγγαλικών και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων.

Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 8 γκαζάκια των 190 γρ., εκ των οποίων τα 5 από αυτά με δυο κροτίδες επικολλημένες στο κάθε ένα με μονωτική ταινία, ένα γκαζάκι με τρεις κροτίδες επικολλημένες με μονωτική ταινία, ένα γκαζάκι με επικολλημένο καπνογόνο με μονωτική ταινία και ένα γκαζάκι μόνο του,
  • 2 πλαστικά μπουκάλια από οινόπνευμα, περιέχοντα εύφλεκτο υγρό, με επικολλημένες πάνω τους με μονωτική ταινία 8 κροτίδες,
  • χάρτινο ρολό μονωτικής ταινίας,
  • μικρό πλαστικό μπουκαλάκι, περιέχον εύφλεκτο υγρό, με επικολλημένες πάνω του με μονωτική ταινία 2 κροτίδες,
  • αναπτήρας,
  • 3 ναυτικές φωτοβολίδες και
  • 9 κροτίδες.

Σε βάρος της μητέρας του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Επίσης, στους Αγίους Αναργύρους συνελήφθη ενήλικος για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, ο οποίος κατείχε 2 εκτοξευτήρες με 16 κροτίδες. Επιπλέον, σε έλεγχο σε όχημα όπου επέβαιναν δύο ενήλικες εντοπίστηκαν 6 κροτίδες και 2 μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, στο οποίο είχαν προσαρμόσει κροτίδα με φιτίλι, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν 0,5 γραμμάρια ινδικής κάνναβης και αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά.