Διεθνή

Ντομάτες εναντίον της Α. Μέρκελ

Ντομάτες εναντίον της Α. Μέρκελ
Στόχος επίθεσης… με ντομάτες έγινε η καγκελάριος Α. Μέρκελ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός της στην πόλη της Χαϊδελβέργης.

Μετά το τέλος της ομιλίας της άγνωστοι πέταξαν δυο ντομάτες προς την κατεύθυνσή της, με αποτέλεσμα να λερωθεί το σακάκι της ίδιας αλλά και της παρουσιάστριας της εκδήλωσης που στεκόταν δίπλα της. Γνωστή για την υποδειγματική ψυχραιμία της η καγκελάριος έσπευσε να της προσφέρει ένα χαρτομάντιλο για να σκουπιστεί.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των «δραστών». Κατά τη διάρκεια της 40λεπτης εκδήλωσης ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να διακόψει την ομιλία της Α. Μέρκελ με σφυρίγματα και αποδοκιμασίες όπως «προδότες του λαού», «υποκριτές» και «ψεύτες», λεξιλόγιο που παραπέμπει συνήθως σε οπαδούς του εθνολαϊκιστικού AfD και του ξενοφοβικού κινήματος Pegida.

Υποστηρικτές του ακροδεξιού χώρου εμφανίζονται συχνά σε προεκλογικές συγκεντρώσεις της Α. Μέρκελ, επιχειρώντας να προκαλέσουν τους οπαδούς των Χριστιανοδημοκρατών και φωνάζοντας συνθήματα κατά της καγκελαρίου και της προσφυγικής και μεταναστευτικής της πολιτικής.

Πηγή: DW