Διεθνή

Φιάσκο με πώληση βίλας στη Μύκονο μέσω λοταρίας

Φιάσκο με πώληση βίλας στη Μύκονο μέσω λοταρίας
Η προσφορά ήταν μάλλον δελεαστική: ένα λαχνός 49 δολαρίων (40 ευρώ) και ο τυχερός θα είχε την ελπίδα ότι θα κερδίσει μια πολυτελή έπαυλη που βρίσκεται σε οικόπεδο 4.900 τ.μ. στη Μύκονο, στο Αιγαίο, σημειώνει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, τονίζοντας ότι η όλη ιστορία δείχνει να εξελίσσεται σε φιάσκο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αρκετές λεπτομέρειες στην προσφορά αυτή μπορούσαν να εγείρουν φόβους μήπως επρόκειτο για απάτη: μια «θολή» εταιρία, ένας ασαφής λόγος πώλησης, μια "φουσκωμένη" εκτίμηση της έπαυλης, ένα κίνητρο για την πώληση ελάχιστα αξιόπιστο, μια παράξενη δικαιολογία για την επιλογή της λοταρίας ως τρόπου πώλησης.

Η βρετανική εταιρία που διοργανώνει την λοταρία, η Trepmark Limited, - σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα - πωλεί το σπίτι όχι με τον κλασικό τρόπο, αλλά μέσω μέσω λοταρίας.

Η βρετανική Trepmark Limited φέρεται να αντιμετώπισε προβλήματα με την υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών Paypal, όπως εξήγησε σε ένα πρώτο μήνυμά της στις 28 Φεβρουαρίου σε λογαριασμό στο Facebook. Μάλλον φειδωλή σε εξηγήσεις, η επιχείρηση δεν δίνει άλλα στοιχεία. Ωστόσο διαβεβαιώνει ότι "όλοι οι λαχνοί είναι ασφαλισμένοι". Καθώς οι μέρες περνούσαν και όπως αναμενόταν, έγινε γνωστό ότι η κλήρωση αναβλήθηκε.

mykonos334

Την περασμένη Τρίτη, η Trepmark Limited δημοσίευσε δεύτερο μήνυμα το οποίο δεν αναφέρει καμιά εξέλιξη για την υπόθεση εγκλωβίζοντας τους ενδιαφερόμενους στο ίδιο σημείο. Η εταιρία αναφέρει πως δεν απέσπασε περισσότερες εξηγήσεις από το Paypal και δεν έχει ιδέα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Αυτά αρκούσαν για να προκαλέσουν την οργή των συμμετεχόντων που διεκδικούν την επιστροφή των χρημάτων τους. Ένας από αυτούς δηλώνει ότι επικοινώνησε με το Paypal και η υπηρεσία αυτή τού εξήγησε ότι αν ο πωλητής (η εταιρία που διοργανώνει την πώληση) δεν δώσει σημεία ζωής πριν από τις 11 Μαρτίου --κάτι που δεν συνέβη-- οι μετέχοντες θα λάβουν πίσω τα χρήματα τους. "Η διοργανώτρια εταιρία με διαβεβαίωσε για το αντίθετο: οι λαχνοί της λοταρίας δεν επιστρέφονται. Ουδέποτε μας είπαν κάτι τέτοιο". Η μαρτυρία αυτή δείχνει σε ποιο βαθμό είναι θολό το εγχείρημα αυτό. Μια παρόμοια πώληση που έγινε πριν από έξι χρόνια στη Γαλλία κατέληξε στη δίωξη του διευθυντή της για "οικονομική απάτη" και "οργάνωση λοταρίας που απαγορεύεται".