Διεθνή

Αυτοκίνητο της Uber χωρίς οδηγό σκότωσε πεζή

Αυτοκίνητο της Uber χωρίς οδηγό σκότωσε πεζή
Μία γυναίκα έχασε την ζωή της στην Αριζόνα των ΗΠΑ, όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο της UBER χωρίς οδηγό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το βράδυ της Κυριακής μια γυναίκα έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα, στο οποίο εμπλεκόταν ένα αυτόνομο όχημα της Uber. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την αστυνομία, η οποία δεν σχολίασε το περιστατικό στα αμερικανικά μέσα, καθώς η έρευνα συνεχίζεται, το όχημα κινούταν αυτόνομα τη στιγμή του δυστυχήματος, ενώ στη θέση του οδηγού υπήρχε άνθρωπος.

Η γυναίκα προσπάθησε να περάσει το δρόμο, όχι από διάβαση, αλλά από άλλο σημείο, αλλά η αντίδραση του αυτόνομου συστήματος, καθώς και του οδηγού ασφαλείας δεν ήταν έγκαιρη. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα εκπρόσωπος της Uber ανακοίνωσε πως η εταιρεία σταματά τις δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων στις περιοχές Τέμπε (όπου συνέβη το δυστύχημα), Πίτσμπουργκ, Σαν Φρανσίσκο και στο Τορόντο του Καναδά

Αν και πολλά ατυχήματα έχουν σημειωθεί στα οποία εμπλέκονται οχήματα χωρίς οδηγό, το συγκεκριμένο πιθανότατα να είναι το πρώτο θανατηφόρο.

Σύμφωνα με την Uber, η εταιρεία είχε σταματήσει τις δοκιμές στα αυτόνομα οχήματά της στην Τέμπε, το Σαν Φραντσίσκο, το Πίτσμπουργκ και το Τορόντο, τις τέσσερις βορειοαμερικανικές πόλεις όπου τέσταρε την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η επικεφαλής της Uber Dara Khorowsahi δήλωσε πως πρόκειται για "εξαιρετικά θλιβερά νέα":