Διεθνή

Μύνστερ: Στους 4 οι νεκροί από φορτηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς- 30 τραυματίες, οι 6 σοβαρά

Μύνστερ: Στους 4 οι νεκροί από φορτηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς- 30 τραυματίες, οι 6 σοβαρά
Πληροφορίες που καταφθάνουν στα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών από το συμβάν στο Μύνστερ στους 4 - 6 τραυματίες σε πολύ κρίσιμη κατάσταση - Το προφίλ του δράστη

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πριν από λίγο ότι στο περιστατικό στην πόλη Μύνστερ στη Γερμανία, όπου όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι.

Νωρίτερα οι αρχές έκαναν λόγο για 30 τραυματίες, έξι από αυτούς σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε σχέση με το περιστατικό. "Ο οδηγός αυτοκτόνησε με όπλο" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, η οποία διευκρίνισε ότι 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο επίθεση.

Η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για ατύχημα ή για τρομοκρατική ενέργεια.

Το προφίλ του δράστη

Γερμανός 48 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο, αλλά με γνωστά ψυχολογικά προβλήματα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung, ο δράστης της επίθεσης με μικρό φορτηγό που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην παλιά πόλη του Μούνστερ και είχε ως αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να χάσουν τη ζωή τους - μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε - και τουλάχιστον 30 να τραυματιστούν.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην κατοικία του δράστη, για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικών.